ДПС ТАЈКУНИ ЗА СОБОМ ОСТАВИЛИ ОТРОВЕ: Уместо нових радних места грађани добили опасне хемикалије и уништену привреду (ФОТО)

М. Д.

12. 04. 2021. у 16:15

ВОЈНА фабрика “1. Децембар”, а касније “Оптел”, била је један од успешнијих пљеваљских колектива, све до доласка ДПС профитера који су за 30 година уништили сву пљеваљску привреду, а грађане Пљеваља оставили на рубу егзистенције, подсећају из СНП-а.

ДПС ТАЈКУНИ ЗА СОБОМ ОСТАВИЛИ ОТРОВЕ: Уместо нових радних места грађани добили опасне хемикалије и уништену привреду (ФОТО)

Фото: Васо Кнежевић

Уместо инвестиционих улагања од 3,3 милиона еура у “Оптел” и запошљавања младих ДПС патриота, Драган Брковић је грађанима Пљеваља оставио пун магацин отровних хемикалија, саопштили су из Општинског одбора Социјалистичке народне партије (СНП).

Они напомињу да је ДПС бизмисмен Драган Брковић 2008. године купио војну фабрику у Пљевљима за  2,1 милион еура, а куповини је кумовао надалеко познати стечајни управник Радојица Грба, који је у свакој пљеваљској фирми угасио светло и ставио катанац.

- Од обећаних улагања Брковић је у фабрици оствавио и опустошене хале, поломљене прозоре и смеће на све стране. Овакво стање је слика “Оптел-Вектре”, некада једног од најуспешнијих пљеваљских предузећа, а све захваљујућу лошој приватизацији од стране ДПС тајкуна - кажу из СНП-а.

Они напомињу да је Брковић од локане самоуправе у Пљевљима профитирао и на рентирању пословног простора у наведеној фабрици.

- Више од 10 година у просторијама “Оптел-а” била је смештена и Библиотека “Стеван Самарџић”, а локална самоуправа на чијем је челу ДПС за ретнирање Брковићу је исплатила више од 200.000 еура - казали су из СНП-а.

Подсетили су да више од 100 килограма отровних хемикалија као што су жива, цијанид, натријум хидроксид, хлороводонична киселина и бројне органске и неорганске базе и кисјелине стоје незаштићено у отвореном, руинираном магацину “Оптел-Вектре” у Пљевљима.

- Ове просторије су без обезбеђења, а надлежни државни органи треба да испитају да ли у овом случају има елемената кривичног дела, обзиром да су опасне хемикалије на дохват руке грађанима, и да нису складиштене или уништене на прописно дозвољен начин - закључују из СНП-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)