КОМИТЕ УЗ НАТО ЗАСТАВЕ ТРАЖЕ ОСТАВКУ КРИВОКАПИЋА: Почела окупљања Милових штићеника у Подгорици (ВИДЕО)

Танјуг

11. 04. 2021. у 18:32

ГРАЂАНИ Подгорице почели су окупљање како би кренули у аутомобилску колону улицама града, чиме је почео протест групе грађана, противника Владе Здравка Кривокапића, од које траже неопозиву оставку.

КОМИТЕ УЗ НАТО ЗАСТАВЕ ТРАЖЕ ОСТАВКУ КРИВОКАПИЋА: Почела окупљања Милових штићеника у Подгорици (ВИДЕО)

Фото: Printscreen

Група грађана под називом "Црногорско пролеће" поручује да не припадају политичким партијама и интересним групацијама око њих, јавља сајт "цдм.ме".

Учесници скупа носе црногорске заставе, комитске и НАТО заставе, као и крсташ барјак, а из аутомобила пуштају патриотске песме.

И данас су, као и јуче, грађани, присталице председника Црне Горе Мила Ђукановића, блокирали пут Подгорица - Никшић код Богетића, због чега су кривично процесуиране две особе, против девет лица су поднете прекршајне пријаве.

"Иницијативни одбор слободних грађана", како себе називају грађани који су блокирали пут, раније је најавио радикализацију протеста уколико влада не испуни њихове захтеве.

У непотписаном допису "иницијативног одбора слободних градана Црне Горе" раније је наведено да се блокаде спроводе "због перфидних намера владе, којима кроз измене одлука о критеријуму за стицање црногорског држављанства желе да омогуће стицање држављанства за 62.000 странаца, већином држављана Русије и Србије, након чега би они по Уставу били уписани у бирачки списак".

Окупљени су тражили и да се премијер Црне Горе Здравко Кривокапић јавно извини грађанима Црне Горе којима је наводно претио.

Они су поновили да уколико се њихови захтеви не испуне до сутра, да ће грађански протест бити радикализован.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)