ДАЛЕКО ЈЕ ЦЕНЗУС: СДП неће на изборе "због епидемиолошке ситуације“

Novosti online

11. 04. 2021. у 12:32

ОО СДП ЦГ ХН, на седници одржаној 10.04.2021. год. донeо је одлуку да не учествује на предстојећим локаним изборима који се у Херцег Новом одржавају 9.05.2021, обзиром на свеукупну епидемиолошку ситуацију у Црној Гори и општини, проценили смо да би ризик по здравље наших суграђана изборне активности значајно повећале, преноси Радио Јадран.

ДАЛЕКО ЈЕ ЦЕНЗУС: СДП неће на изборе због епидемиолошке ситуације“

Фото: Твитер

Искуства везана за здравствену ситуацију у Никшићу, након управо завршених избора, то јасно потврђују. Мада се стиче утисак да број заражених, у овом моменту опада, број тешко обољелих и умрлих наших грађана сваким даном је све већи. Најодговорнији у нашој држави, требали би одговорније и озбиљније да реагују јер је ваљда коначно сваком јасно, да је ово прави рат са једним опаким непријатељем са последицама које још нико ни не наслућује.

- Ми немамо право да угрожавамо животе наших суграђана на било који начин. Немамо право ни да угрожавамо ни предстојећу туристичку сезону, од које животно зависе многи наши суграђани, а изборне активности сигурно неће поправити епидемиолошку ситуацију, већ напротив, озбиљно је усложити. Још 30.03. клуб посланика сдп-албанска коалиција “једногласно” је од председника Скупштине Црне Горе тражио заказивање хитне седнице колегијума Скупштине Црне Горе на тему актуелне здравствене ситуације у земљи и како ће се одржавање заказаних локалних избора одразити на ту ситуацију. Немамо информацију да је дошло до заказивања тражене седнице - истакли су из СДП Херцег Нови.

Сматрамо да је било оптимално, сигурни смо корисно рeшење, да се избори одложе за јесен, када ће бити одржани локални избори у још четири општине у Црној Гори.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)