КНЕЖЕВИЋ ОДГОВОРИО СЕКУЛОВИЋУ: Не зачудите се ако Вас на следећем окупљању комита ухапси Зоран Лазовић!

В.К.

09. 04. 2021. у 16:10

- НА ЖАЛОСТ, политичка и јавна сцена већ дужи временски период обилују стечајима околности у којима један број индивидуа потпуно незаслужено, необјашњиво, парадоксално маркесовски обнашају одговорне државне функције, иако им је највећи домет у животу био испијање дојч кафе испред кладионице или безупспешна удварања касиркама из Волија - каже Милан Кнежевић.

КНЕЖЕВИЋ ОДГОВОРИО СЕКУЛОВИЋУ: Не зачудите се ако Вас на следећем окупљању комита ухапси Зоран Лазовић!

Фото: Принтсцреен

- Једна од тих личности је свакако и Сергеј Секуловић који је ни крив ни дужан четвртог децембра прошле године формално постао министар унутрашњих послова, а који прва два и по месеца у страху од Зорана Лазовића и његових криминалаца у МУП– у није смео отићи ни до тоалета, а камо ли потписати било какво разрешење Ђукановићевих кадрова. 

- Кад сам оних мучних дана прочитао писмо које је Зоран Лазовић написао Сергеју Секуловићу и послао му куђељу и преслицу, пожелео сам да лично пођем у МУП и  заштитим министра од филијале Гранда у Управи полиције, јер је степен понижења које министар трпи од Грандоваца толики да сам забринут за његово психофизичко стање. Али ипак сам се суздржао, јер сам веровао да ће господин Секуловић пронаћи храброст коју му дају Устав и закони Црне Горе, и да ће сам отпочети демонтажу криминалних структура у МУП – у. Међутим, догодило се супротно, министар Секуловић је уместо да ухапси Зорана Лазовића, ухапсио Дару са Смоковца, али пошто је тих дана била гужва у „бетоњерци“ , пре тога је пустио Брана Мићуновића да би Дара Радоњић могла да се раскомоти. А затим је Зорану Лазовићу доделио обезбеђење од четворице припадника МУП – а и службено возило, вероватно да га чувају од верника СПЦ кад буде кренуо до Кавча, и то оних верника који су масовно процесуирани због фотографија испред храма Христовог Воскресења. И не би ту било ништа чудно да Сергеј Секуловић није постао министар управо захваљујући овима које сад хапси и процесуира: Србима. Његов однос према српском народу и нашој цркви у Црној Гори континуирано је показивао у СДП- у, Позитивној, УРИ и јутарњим програмима концерна Вијести и РТЦГ чији је био истакнути антисрпски аналитичар, и то је његов једини допринос правном систему, да му је јуче поштеније било да буде у првим комитским редовима поред Александра Дамјановића и Брана Мићуновића.

- И ту нема ништа спорно, али је проблематично да министар Секуловић мојим и гласовима српског народа који је годинама хапшен, прогањан, малтретиран, дискриминисан, учествује у наставку антисрпске политике која ових дана ескалира по улицама црногорских градова уз усташке песме и позиве на линч Срба. Да је којим случајем Сергеј Секуловић изашао на изборе својим именом и презименом и добио подршку грађана онда би ово његово комитовање и државна функција имале оправдање. Али пошто је господин Секуловић космичким миљама удаљен од парламентарног цензуса, онда је обавезан да поднесе оставку, јер није у стању да обезбеди очување уставног поретка у држави.

- Уосталом, јуче је и премијер Кривокапић саопштио да нема контролу над полицијом што најбоље говори о контолисаном безбедносном расулу којим управљају Зоран Лазовић и Веселин Вељовић, а у којем је министар Секуловић институционални фикус у кабинету са погледом на некадашњи Гранд и Спорт кафе. Зато га позивам да ме демантује и колико данас подигне кривичне пријаве против Мила Ђукановића, Веселина Вељовића и Зорана Лазовића као организатора јучерашњих комитских дивљања. Уколико то уради, спреман сам да му се јавно извиним и пружим му подршку у даљем раду. Али се плашим да ће опет бити ухапшена Дара Радоњић или неко од свештенства СПЦ  како нам не би замјерили у некој од амбасада да смо кренули у реваншизам с криминалцима из ДПС - а. Само нека се Секуловић не зачуди да на следећем окупљању Комита Лазовић и Вељовић управо не ухапсе њега и Здравка Кривокапића, и онда ја као „доказани терориста „будем морао да их ослобађам из ЗИКС – а пошто тамо знам сваки педаљ и тајни пролаз. А то што ће министар Секуловић са задовољством доћи на седницу Одбора за безбедност и одбрану није питање унутрашњих емоција, већ његове обавезе, јер мора доћи и како му се неће, пошто је њега изабрала Скупштина у којој је некад радио као кадар Ранка Кривокапића и Рашка Коњевића након што је напустио ПЗП због њихове одлуке да желе помирење са српским народом - закључио је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)