ДА ЛИ ЋЕ ДА ОДГОВАРАЈУ СВИ БАТИНАШИ? Лидер пљеваљске Нове српске демократије о подизању оптужног предлога против полицајаца

М. Д.

07. 04. 2021. у 20:15

ВЕСТ о подизању оптужног предлога против полицијских службеника Центра безбедности Пљевља због кривичног дела злостављање, свакако да представља одређени помак када је у питању расветљавање полицијске бруталности која је обележила годину за нама, али нажалост не и гаранцију да ће сви починиоци бити адекватно санкционисани.

ДА ЛИ ЋЕ ДА ОДГОВАРАЈУ СВИ БАТИНАШИ? Лидер пљеваљске Нове српске демократије о подизању оптужног предлога против полицајаца

Фото: М. Дробњак

Ово је казао Милан Лекић председник Општинског одбора Нове српске демократије Пљевља и функционер ДФ-а.

- Ово тврдимо због неспроведених реформи у тужилаштву, где седе искључиво лојални кадрови ДПС-а, али и због несхватљивог изостављања из општужнице полицијског службеника Д. Х. који је, према изјави мајке брутално претученог Огњена Мијатовића, предњачио у малтретирању које је настављено у станици полиције. Хрковић је том приликом више пута ударио Огњена Мијатовића у грудни кош, тукао га полицијском моторолом по глави и пљувао по лицу - казао је Лекић. 

Он је подсетио да је одборнички клуб Нове српске демократије у Скупштини општине Пљевља благовремено затражио од председника Скупштине да се у локалном парламенту расправља и донесе закључак којим би се тражило од Центра безбедности Пљевља и Основног државног тужилаштва да поднесу извештај о раду за период од 1. јануара до 30. септембра 2020. године, чиме би утврдили конкретне починиоце и налогодавце из полиције који су у ноћи хапшења епископа будимљанско-никшићког Јоаникија изложили опасности мирне демонстранте у Пљевљима.

- Сцене бруталног пребијања беспомоћног Огњена Мијатовића обишле су не само Црну Гору, него и регион. Ужасна слика која је о нашем граду послата у свет нека служи на част свим појединцима због којих се о Пљевљима причало као о несигурном поднебљу. У више наврата смо указивали и апеловали да несвакидашња полицијска беспризорност у случају Мијатовића не сме да остане нерасветљена, а починиоци овог срамног дела непроцесуирани, јер је заинтересованост јавности за овај случај велика - казао је Лекић.

Према његовим речима ово није једини случај када су структуре бившег режима покушале својим бахатим понашањем да изазову хаос у пљеваљској општини.

- Памтимо добро и графите са непримереним садржајима који су осванули у нашем граду одмах након парламентарних избора, памтимо и поломљена стакла на просторијама Исламске заједнице, памтимо разне покушаје однарођеног ДПС система да унесе раздор међу Пљевљаке - казао је Лекић.

Он је додао да ће Нова српска демократија са пуном пажњом наставити да прати даље процесуирање случаја пребијања Огњена Мијатовића, случај репресије над недужним грађанима који су мирно и достојанствено исказали своје незадовољство хапшењем владике Јоаникија, али и осталих случајева.

- У том смислу смо као одговорни политички субјекат у државном парламенту управо и иницирали измену тужилачких закона и реформу целокупног тужилачког система као предуслов наставка неопходних коријенитих промена у нашем друштву - закључио је Лекић.

М.Д.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)