ПРЕТУКЛИ ПЉЕВЉАКА ДОК ЈЕ БРАНИО ЈОАНИКИЈА: Оптужни предлог против полицајаца због акта насиља над демонстрантом

М. Д.

06. 04. 2021. у 17:26

ПРОТИВ пет полициских службеника Центра безбедности Пљевља Основно државно тужилаштво у том граду, поднело је Основном суду у Пљевљима оптужни предлог због кривичног дела злостављање.

ПРЕТУКЛИ ПЉЕВЉАКА ДОК ЈЕ БРАНИО ЈОАНИКИЈА: Оптужни предлог против полицајаца због акта насиља над демонстрантом

Фото: Принтсцреен

Како је саопштено из ОДТ-а, оптужни предлог поднет је против И.Н, В.Б, Р.С, Г.М, С.К, који су службеници Интервентне јединице полиције.

Оптужни предлог поднет је и против командира Станице полиције у Центру безбедности Пљевља Милана Јовића због кривичног дела помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.

- Оптужни предлог односи се на поступање полицијских службеника према оштећеном О.М. у вечерњим сатима 13.05.2020. године у улици Краља Петра у Пљевљима  када је дошло до окупљања већег броја грађана у ужем центру града - навели су из Тужилаштва.

Они су навели да  су том приликом полицијски службеници нанели лаке телесне повреде О.М.

Случај пребијања О. М. 13. маја прошле године, од стране полициских службеника у Пљевљима, током спонтаног протеста грађана поводом хапшења владике Јоаникија и групе свештеника из Никшића након скоро годину дана добиће судски епилог.

Неколико дана након инцидента, Савет за грађанску контролу рада полиције је саопштио да су полицијски службеници ЦБ Пљевља у поступању према О. М. прекорачили овлашћења због чега је дошло до повреде права.

У Основном суду у Пљевљима у току је судски поступак против О. М. Њега тужилаштво сумњичи да је 13. маја прошле године починио кривично дело напад на службено лице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)