ЗИНДОВИЋ ИЗРУЧЕН ЦРНОЈ ГОРИ: Бившег Шарићевог зета чека робија од 23 године затвора

Танјуг

01. 04. 2021. у 17:35

СРБИЈА је данас Црној Гори изручила Јовицу Зиндовића ради издржавања казне затвора од 23 године и три месеца, саопштено је из Управе црногорске полиције.

ЗИНДОВИЋ ИЗРУЧЕН ЦРНОЈ ГОРИ: Бившег Шарићевог зета чека робија од 23 године затвора

Фото ЕПА

Зиндовић је, према писању медија, бивши зет Дарка Шарића, окривљеног за кријумчарење кокаина из Јужне Америке, а Црна Гора је за њим расписала Интерполову потерницу јер је 2015. године побегао са издржавања затворске казне од 15 година на коју је осуђен због убиства.

Након хапшења у Београду 2016. године он је и у Србији правосанжно осуђен на осам година затвора због недозвољеног држања аресенала оружја, трговине наркотицима и фалсификовања исправе.

Те две казне су му спојене, а Вијести данас преносе саопштење полиције да су акцију изручења реализовали Службеници ИНТЕРПОЛ –ЕУРОПОЛ – СИРЕНЕ у Сектору за борбу против криминала.

У саопштењу се додаје да је Зиндовић пресудом Вишег суда у Бијелом Пољу осуђен на јединствену казну затвора од осам година због кривицних дела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, недозвољено држање оружја и експлозивних материја и фалсификовање исправе, а којом је потврђена горе поменута пресуда суда у Србији.

Црна Гора је тражила Зиндовића и ради наставка издржавања казне од 15 година и три месеца затвора на коју је осуђен пресудом Вишег суда у Бијелом Пољу због кривичног дела убиство у стицају са кривичним делом недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Зиндовић је након бекства из затвора у Бијелом Пољу ухапшен 21. јула 2016. године у Београду по међународној потерници Црне Горе, а након што је побегао из црногорског затвора.

Он је 2014. осуђен на 15 година затвора јер је у јануару 2013. године у хотелској соби хотела „Енигма“ на Жабљаку убио Луку Поповића. Након две године проведене у затвору Зиндовић је у октобру 2015. добио дозволу да посети болесног члана породице, када је побегао, подсећају црногорски медији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)