РАКОЧЕВИЋ ПОСЛАО ПИСМО АМБАСАДОРУ НЕМАЧКЕ: Ви сте последњи који имате морално право да причате о геноциду

В. К.

29. 03. 2021. у 20:36

ПОВОДОМ најновијих дешавања око „случаја Сребреница“ у Црној Гори, новинар Донко Ракочевић упутио је тим поводом отворено писмо немачком амбасадору у Црној Гори др Роберту Веберу.

РАКОЧЕВИЋ ПОСЛАО ПИСМО АМБАСАДОРУ НЕМАЧКЕ: Ви сте последњи који имате морално право да причате о геноциду

Фото: В. К.

- Готово свакодневно подсећате српски народ да треба да призна „геноцид“ у Сребреници, а Ви сте последњи који имате морално право да то радите, јер су припадници Вашег народа, у 20. веку, извршили чак три геноцида над Србима, у којима је страдало преко три милиона невиних људи. Често се износи податак са Мировне конференције у Версају 1919. године, да је Краљевина Србија имала 1.250.000 жртава, а да то представља 28 одсто становништва које је имала пре рата. Нажалост, чак ни тај стравичан податак није суштински тачан, реални проценат страдалих је много већи. Током Другог светског рата извршен је други немачки геноцид над српским становништвом, у коме је убијено најмање 1.200.000 (милион и двесто хиљада) Срба, међу њима и стрељани ђаци у Крагујевцу. Ваша земља је била међу учесницима НАТО агресије на моју земљу, 1999. године, под срамотним називом „Милосрдни анђео“, у којој је страдало преко двје хиљаде цивила, међу којима и троје деце из моје Мурине. Да ли сте били у Мурину да се поклоните жртвама Вашег злочина над мојим народом? Да сте цивилизован и хуман човек то би био први Ваш потез по доласку у Црну Гору! То што се политички инструментализован Хашки суд није бавио геноцидом над мојим народом ваљда Вас не спречава да признате троструки геницид над мојим народом, ако сте при чистој свести и савести - написао је Ракочевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Miro Markovic

29.03.2021. 21:23

Господине Донко Ракочевићз, скидам капу и клањам Ти се на лепо написаном отвореном писма немачком амбасадору у Црној Гори.Одрастао сам недалеко од масовних гробова од преко 7)седам хињада) невиних крагујевачанан који си невини поубијани 21. октобра 1941 у Крагујевцу ос стране Хителерових Немаца укључујуци све мушке ђаке из Крагујевачке гимнанизе, које су заједно са њиховим професорима крвнички поубијали само зато што су Срби и што се опирали намачкој другој окупацији Другог светског рата. Као да Немацима није све то довољно па су се вратили токо пролећа 1999.али из ваздуха, када су на привемено окуипирали нашу свету замњу на Косову и Метохији.

Dragan

30.03.2021. 03:40

Потомци фашиста, потомци робовласника, колонизатора, потомци оних који су полчинили највеће геноциде у историји човечанства ће спочитавати измишљени геноцид а ћуттати и непризнавати властите геноциде, које и данас чионе другачијим средствима него у прошлости

Nikola

30.03.2021. 09:59

Svaka čast! Stalno, konstantno, bez prestanka u što vecem broju i javno i lično svim zločinačkim zemljama i njihovim prestavnicima treba ovakva pisma slati. Obelezavati te zločine ispred njihovih ambasad. Da znaju da nismo zaboravili i da necemo oprostiti. Da znaj da znamo ko su i šta su i kakve i dans imaju namere sa nama. Mada svi znamo da ih bas briga ali bar da im ne bude ugodan boravak.

dusan

30.03.2021. 15:15

Svaka cast gospodine Rakocevicu.Ali u svoj toj istini koju ste mu predocili jedini je problem sto ga istina uopste ne pogadja.Zna on sve vrlo dobro koliko njegovi sunarodnici cinili genocida nad Srbima,i ubedjen sam da bi bio zadovoljan da se tako nesto opet ponovi.To su takav narod,i gotovo ceo zapad je takav.

vera

30.03.2021. 18:36

Dodala bih da je Nemački projekat etničko čišćenje Srba iz Krajine što je Tuđman u "brijonskom transkriptu" i priznao. Hrvati su izvršioci uz pomoć NATO avijacije i " penzionisanih" američkih oficira. i otima Nemački je prijekat i otimanje Kosova i Metohije. Nemačke obaveštajne službe su pripremale teroriste OVK. Amerikanci su se uključili kad su Nemci pripremili teren. Izgleda da se zaboravila lažna obaveštenja ministra rata Nemačke Rudolfa ŠARPINGA da su Srbi na stadionu u Prištini osnovali konclogor i izmišljeni plan "POTKOVICA" !!!