КОМИТЕ НАПРАВИЛЕ ХАОС НА ЦЕТИЊУ: Полиција блокирала улице због посете премијера, гађали политичаре флашама (ФОТО)

В. КАДИЋ

25. 03. 2021. у 12:32

ПРВИ премијерски сат Здравка Кривокапића у новом скупштинском сазиву и новој извршној власти почео је блокадом улица Цетиња и постављањем заштитне ограде на прилазима згради Скупштине престонице.

КОМИТЕ НАПРАВИЛЕ ХАОС НА ЦЕТИЊУ: Полиција блокирала улице због посете премијера, гађали политичаре флашама (ФОТО)

Фото: Приватна архива

Готово цео град био је украшен црногорским заставама, али и онима са ликом расколника Антонија Абрамовића, претходника Мираша Дедеића.

Упркос епидемиолошким мерама, један број грађана Цетиња окупио се на Студентском тргу, а њихово негативно расположење било је уперено против председника Владе Кривокапића, шефа парламента Алексе Бечића, посланика. Летеле су и флаше у њиховом правцу, а чули су се повици "лопови, лопови". У једном тренутку посланица СДП Драгиња Вуксановић Станковић, дошла је да поздрави окупљене који су певали: "Неће никад Црна Гора бит обала српског мора!", добацујући -"Уа издајници!."

Комите је додатно изнервирао посланик Марко Милачић који их је поздравио са подигнута три прста.

ЦРКВА

- ЗНАМО како се управља хазардом у ванредним ситуацијама, а ви сте у то време гледали где ће ко кога да смести - одговорио је премијер на питање посланика Ивана Брајовића (СД) о епидемиолошкој ситуацији.

- Увек вам је црква мета где треба да ударате, чувајте се тога, нико ко је ударио на цркву није прошао без последица.

Тензије су се са Трга преселиле у парламент. Посланик Либералне партије Андрија Поповић удаљен је са седнице због тога што је бацио пословник Скупштине. Поповић је указао на опсадно стање које је неколико сати владало на Цетињу, што, како је рекао, не приличи престоници.

- Ово је срамота, застиђе - рекао је Поповић.

Премијер Здравко Кривокапић је, коментаришући инцидент, казао да поздравља честити и часни Либерални савез који је предводио Славко Перовић, оцењујући да је "ово сада све игра у којој су саучесници овде присутни".

- Он је знао шта је идеја и шта је Црна Гора - казао је Кривокапић.

Уследила је реакција Данијела Живковића (ДПС):

- Ви овде поздрављате Славка Перовића и идеју независне Црне Горе коју је он промовисао. Ви сте се удостојили да поздрављате Перовића на слободарском Цетињу са блокадама. И ви позивате на помирење. Колико контрадикторности и лицемерства - рекао је Живковић.

Фото: ТВ ЦГ

- Држава се претворила у инверзију и они који не би требало ни да причају шта је част и поштење, данас држе придике. То је више него неморално - одговорио је Кривокапић.

 Увреде за чланове Владе, Фото Приватна архива

- Оно што је најважније, санирање пустоши коју је оставио режим који ви данас представљате је затекло ову владу. Шта смо то урадили за 40 или 120 дана? Не слажем се да је за 100 дана Владе нарушен међународни углед Црне Горе, јер сам био у Бриселу и разговарао са највећим званичницима ЕК и НАТО. Црна Гора је самостална и независна од свих, али само то није од братије и кумова и рођака ДПС, који су махинацијама јавно добро претакали у приватне џепове. Полуге моћи, које сте успоставили током 30 година владавине, још увек су у стању да дестабилизују Црну Гору.

ВЕНЕЦИЈАНСКА КОМИСИЈА

- СТАВ Вененцијанске комисије омогућава уравнотежену структуру Тужилачког савета и то је права прилика да можемо да сменимо онога који је изнад, Миливоја Катнића.

Венецијанска комисија као и друге независне институције, тешко доживљавају када је један човек мета закона, без обзира на то што имају разумевање за овај процес. Катнић је симбол одбране претходног система - рекао је Кривокапић.

На констатацију да власт не зна да управља пандемијом вируса корона, Кривокапић је одговорио да то нико у свету не зна.

- Када смо 4. децембра прошле године званично именовани, било је 11.000 заражених, а данас их има 7.700 - рекао је Кривокапић.

- До 15. јуна биће вакцинисано 35 одсто становништва Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)