ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ: СНП Црне Горе о НАТО агресији

М. С.

24. 03. 2021. у 14:26

ТАЈ 24. март 1999. године никада нећемо заборавити, уз наду да се никада и никоме неће поновити. На данашњи дан, пре 22 године, авиони НАТО пакта бомбардовали су, у срцу Европе суверену земљу, нашу домовину СР Југославију.

ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ: СНП Црне Горе о НАТО агресији

Фото Д. Миловановић

Постоје историјски догађаји који остану дубоко урезани у памћење једног народа, а овај од пре 22 године, памтићемо по злу.

Ово је саопштено из Социјалистичке нсродне партије, дела владајуће коалиције у Црној Гори, из које истичу да је то било 78 дана бомбардовања, уз велике патње народа, рушење путева, мостова, болница, аеродрома, тв центара и релеја. 

- Било је то време бројних страдања цивила и припадника Војске Југославије. Гађано је и мало црногорско  место Мурино где су убијена недужна деца.Ово је била једна од најтамнијих мрља на образу  НАТО алијансе. Светски моћници су  без одлуке Уједињених нација, одлучили да покрену процес бомбардовања једне суверене земље.

Социјалистичка народна партија Црне Горе зато има моралну обавезу да се са дубоким  пијететом  сећа жртава бомбардовања, хероја, палих војника и невино страдалих цивила, међу којима је било и деце. Да се никад не заборави, поручили су из ове партије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)