ГОДИШЊИЦА ОСНИВАЊА СНП: Владимир Јоковић - Сачуване су све вредности које су биле део оснивачких и програмских начела

В.К.

21. 03. 2021. у 17:49

НА ДАНАШЊИ дан пре 23 године, основана је Социјалистичка народна партија Црне Горе. Тим поводом огласио се лидер странке Владимир Јоковић истичући да са задовољством може констатовати да су сачуване све вредности које су биле део оснивачких и програмских начела.

ГОДИШЊИЦА ОСНИВАЊА СНП: Владимир Јоковић - Сачуване су све вредности које су биле део оснивачких и програмских начела

Фото: СНП

- СНП је једна од најстаријих партија у Црној Гори, баштинећи идеју која је не само сачувана, него је у потпуности дошла до изражаја на изборима 30. августа. Ваља и данас подсетити да су многи прижељкивали нестанак наше партије и у том правцу нису бирали средства. Прошли смо трновит пут, имали и лепе и тешке тренутке, успоне и падове, али смо сачували снагу и веру у нову и бољу државу. Данас они који су прижељкивали наш нестанак са политичке сцене Црне Горе, сами су нестали или су на путу потпуне магринализације. Захваљујући нашем часном и честитом чланству, због Црне Горе и свих оних који који верују у нашу идеју, поново смо незаобилазан политички фактор без којег се не могу доносити крупне државничке одлуке. На сваком кораку потврђивали смо своју одговорност и никада нисмо издали државу и грађане, уз чврсту поруку да тако мора бити и убудуће. Тридесетог августа остварен је део наших политичких амбиција и жеља – послали смо Демократску партију социјалиста на маргине политичке историје. Последња дешавања нам говоре да то није довољно и да имамо обавезу да нашим грађанима обезбедимо бољи живот, равноправност и нова радна места,казао је Јоковић.

- Ипак, данас немамо посебног разлога за славље. Коронавирус односи на десетине живота, и даље се на улицама пребијају новинари, и даље је Црна Гора дубоко подељена. На сцени су још увек реликти прошлости оличени у деловању ДПС-а и његових политичких привезака, што шаље ружну поруку домаћој и страној јавности, представља директну опасност за грађане и државу. Зато имамо обавезу више да, као део актуелне парламентрне већине, заборавимо тренутне различитости и кренемо у коначни обрачун са свим оним што је дело бивше власти, њених јавних и тајних служби, параформација и паралелних функционисања власти. Сан о слободној Црној Гори још увек није остварен, иако су никшићки избори показали да власт са ДПС-ом нигде није пожељна. СНП има квалитетне, доказане људе. Грађани су нам недвосмислено дали повјерење да вршимо власт, не само на локалном, већ и на државном нивоу. Водећи одговорну политику досегли смо ниво да нам стотине нових, младих људи свакодневно приступа, и то је наша највећа награда и доказ наше доследности и исправности наше политике. Са новим снагама настављамо још јаче на путу економског опоравка и трасирање пута ка чланству у Европској унији, закључио је Јоковић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)