МИЛАН КНЕЖЕВИЋ ОДБИО МЕСТО ПОТПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ: Један од лидера ДФ открио шта је у лице поручио Кривокапићу!

Novosti online

21. 03. 2021. у 13:59

ЈЕДАН од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић изјавио је да је у суботу на састанку са црногорским премијером Здравком Кривокапићем одбио потпредседничко место у новој Влади.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ ОДБИО МЕСТО ПОТПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ: Један од лидера ДФ открио шта је у лице поручио Кривокапићу!

Фото Н. Параушић

Кнежевић је рекао да је то одбио не зато што не верује у себе, већ зато што сматра да је неопходно укључивање већине на што експлицитнији начин.

Како је истакао, није суштина у персоналним решењима.

- Рекао сам да у тој Влади треба да се нађу људи из ДФ-а, СНП-а и свих странака које чине већину, сразмерно њиховој снази и броју мандата - казао је Кнежевић.

Он је навео да се ситуација променила и да је за разлику од 30. августа, премијер сада постао страначка личност пруживши подршку Демократској Црној Гори на изборима у Никшићу.

- Он тамо има два мандата. Немам ништа против тога, али то значи нова правила, нове стандарде. Не зато што је неко гладан фотеља, већ да бисмо решили парламентарну кризу и имали стабилну Владу која треба да изгура мандат - поручио је Кнежевић.

Мандић: Председници парламентарних странака ће се договарати о Влади

Говорећи о реконструкцији Владе Андрија Мандић је, како је навео, премијеру скренуо пажњу да би о томе требало прво да разговара парламентарна већина, пренео је портал РТЦГ.

- Председници парламентарних странака ће се договарати о Влади. Ова Влада има мањинску подршку, имамо одређене проблеме и нисмо то крили. Најважније је да ће председници темељно продискутовати о реконструкцији Владе па ћемо се договорити и изјаснити - казао је Мандић.

Мандић је рекао да је прекинуо причу Кривокапића о потпредседничким местима.

- Он је говорио да може Влада да се шири у смислу потпредседничких места, али ја сам зауставио ту причу, како бисмо видели шта ће рећи парламентарне странке - додао је Мандић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)