КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗА СИМОВИЋА И КАЛАЧА: Наставља се сређивање хаоса у црногорском шумарству, бивши министар под истрагом

М. С.

16. 03. 2021. у 14:36

МИНИСТАР пољопривреде и шумарства Александар Стијовић наставља рашчишћавање хаоса у црногорском шумарству. После смене директора Управе за шуме Нусрета Калача ''пале'' су и прве кривичне пријаве!

КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗА СИМОВИЋА И КАЛАЧА: Наставља се сређивање хаоса у црногорском шумарству, бивши министар под истрагом

Фото: Влада Црне Горе/ДПС

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде упутило је тужилаштву пријаву са одговарајућим доказима за које сматра да указују на тода су одређена лица Управе за шуме, некадашњег Министарства пољопривреде и руралног развоја и Управе за инспекцијске послове – Одсек инспекције за шумарство противправним поступањем нанела штету држави.

Наиме, по оцени овог Министарства више одговорних лица на челу са Нусретом Калачом, и бившим министром пољопрвреде Милутином Симовићем, оглушили су се о законом и Уговором прецизно прописане норме, те су пропуштањем вршења службене дужности, као и предузимањем радњи изван свог службеног овлашћења држави Црној Гори причинили штету од више десетина хиљада евра.

Ово је саопштено "Новостима" из Министарства пољопривреде, шумарства и  водопривреде.

Велике неприавилности према подацима инспекција Министарства пољопривреде забележене су у ''пословању'' Министарства и Управе шума са предузећима "Подгор Продукт" Д.О.О .Рожаје које се и сада налази на "Црној листи пореских дужника", што није спречило Управу за шуме и њеног директора, као одговорно лице, да настави да дозвољава концесионару коришћење шуме у општини Рожаје, чак и након истека уговора, али и са фирмом ''Пеленгић трејд'' из Бијелог Поља.

Ова фирма је на подручју Плава, уз аминовање Калача и Симовића настављала да ради упркос томе што Уговор о концесијама није поштован, а  Координационо тело за спречавање бесправних активности у шумарству које је требало да реагује на такве ствари ћутало је и реаговало  тек након побуне мештана и то на неадекватан начин јер није иницирало обустављање незаконите сече.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)