ОТВАРАЊЕ ОДГОЂЕНО ЗА КРАЈ МАРТА: У току је набавка намештаја за кућу Иве Андрића

В. В.

10. 03. 2021. у 16:57

ОТВАРАЊЕ Куће Иве Андрића планирано у склопу Празника мимозе још једном је одгођено, сада за 26. март.

ОТВАРАЊЕ ОДГОЂЕНО  ЗА КРАЈ МАРТА: У току је набавка намештаја за кућу Иве Андрића

Фото: В.В.

Остаје неизвесно  хоће ли и тада  бити приређено као виртуелно или уз  присуство публике, а све због још лоше епидемиолошке ситуације  Херцег Новом.

Подсетићемо, реконструкција  овог лепог објекта у Његошевој улици на Топлој, вредна  преко 200 хиљада евра,  део је прекограничног пројекта „Ко Ко Тур"  а реализација је поверена  Канцеларији за међународну сарадњу Општине Херцег Нови.

Фото: В.В.

Груби грађевински радови су у завршници а актуелно је прилаогђавање простора и набавка намештаја. Према речима Јована Суботића саветника у кабинету председника Општине, радови по поројекту морају бити завршени до 31. марта. Све је спремно за отварање.

– Припремљен је синопсис пригодног програма и сав садржај и расписан тендер за само отварање, које ради партнер на пројекту Агенција за локалну демократију из Никшића. Учинили смо све дабудемо спремни за отварање коме би присуствовало педесетак људи али и за  потпуно виртуелно отварање, уколико мере заштите од ширења короне то буду дозвољавале крајем марта,  објашњава Суботић.

И округли сто планиран уз отварање дома Нобеловца у Херцег Новом одгођен је.

– Он је  у буџету, али имамо право да га одложимо за неки бољи терин, за лето или када мере попусте. Уколико нам и тада организација буде престављала проблем, спремни смо и тај део да орагнизујемо виртуелно. У склопу пакета који имамо за виртуелно отварање, имали бисмо и такави округли сто, са реномираним писцима из региона, а надам се и шире, али то нека,  остане мало изненађење – каже  Суботић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)