СТРАШАН ПОЛИТИЧКИ ПРОГОН У НИКШИЋУ: Тању и њену малолетну ћерку шиканирају зато што неће да подржи ДПС

Новости онлине

09. 03. 2021. у 19:14

ГРАЂАНКА Никшића, Тања Миљанић је, због свог политичког опредељења и подршке литијама, заједно са својом кћерком константно на удару комшилука и локалне самоуправе.

СТРАШАН ПОЛИТИЧКИ ПРОГОН У НИКШИЋУ: Тању и њену малолетну ћерку шиканирају зато што неће да подржи ДПС

Фото: Принтсцреен

- Након парламентарних избора 30. августа, моје дете и ја смо добијали претње да ће нас избацити на улицу. Константина Нина Војиновић претила нам је избацивањем из куће јер нисмо дале подршку Демократској партији социјалиста. Пре неколико дана смо добиле позив од чланице општинског одбора СД-а, Будимирке Ђукановић Огњеновић. У том позиву је потенцирала да ће нас иселити из стана уз речи које су звучале претеће - "Знаш ли ти ко ти је дао овај стан?" - казала је.

Наша саговорница сматра да све што јој је урађено и што се и даље ради, јесте класичан прогон, пре свега на националној и верској основи. Пожалила се и на проблеме које њена малолетна кћерка има услед ових дешавања: "Моје дете је због прогона који смо доживљавали под константним стресом осећало тескобу и страх, а често се деси да не може ноћима да спава и сада се ја питам да ли је, пре свега, људски и поштено, да неко моје дете доводи у овакво психичко стање?"

Ипак, Тања верује да ће промена власти на локалном нивоу повољно утицати на квалитет живота, како њене породице, тако и свих грађана Никшића.

- Надам се да ће се ускоро ствари у нашем граду променити на боље, да више нећемо бити изложени шиканирању и малтретирању и да ћемо у скоријој будућности добити нови смештај јер ми не тражимо много, већ само мир и слободу. Активисти ДПС-а који живе у мом комшилуку ме свакодневно пријављују својим штабовима, самим тим је угрожена безбедност моје кћерке и мене. Константина Нина Војиновић помоћ коју шаље Хајриз Брчвак самохраним мајкама дели селективно, тј. симпатизерима и члановима ДПС-а, а други део користи за сопствено улепшавање, тачније за пластичне операције. Комшиница Јањушевић је опет данас долазила да нам прети - нагласила је.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)