ЧЕКАЈУ ДОГОВОР ГАЗДЕ И ВЛАДЕ: Упркос најави, изостао скуп подршке запослених у КАП Веселину Пејовићу

З. З.

09. 03. 2021. у 06:34

ПРАЗАН плато испред Скупштине и поред тога што су запослени најавили да ће се окупити у понедељак како би пружили подршку Веселину Пејовићу, власнику "Унипрома" и КАП.

ЧЕКАЈУ ДОГОВОР ГАЗДЕ И ВЛАДЕ: Упркос најави, изостао скуп подршке запослених у КАП Веселину Пејовићу

Фото М. Дробњак Фото Архива "Новости"

Како су нам рекли, дају шансу договору до четвртка до када је Пејовић понудио Влади да формира Комисију која би обишла компанију и уверили се у каквим условима сада раде запослени у комбинату.

Раније исти позив од Небојше Дожића, главног менаџера, добили су и посланици на Комисији за контролу и праћење процеса приватизација. Тада је саопштено да радници иако Закон о стечају необавезује имају по 12 радних дана годишњег одмора, да им се исплаћује прековремени рад, да имају право на топли оброк и превоз, здравствену заштиту у Дому здравља који је изграђен у кругу фабрике. Речено је и да је просечна плата 792 евра и да се редовно исплаћује.

Компромис

- СИТУАЦИЈА у КАП-у, најмање је питање за Владу. Стечај у тој компанији уведен је још 2013. године. Стечајни управник није у надлежности Владе, већ Привредног суда. Ипак, пратимо шта се дешава у Комбинату алуминијума. Имамо састанке. Циљ нам је да се спусти лопта и да сви заједно, дијалогом нађемо компромисно решење - рекао је Јаков Милатовић, министар за економски развој.

И из Управе полиције незванично смо сазнали да запослени у Комбинату алуминијума нису пријавили окупљање испред Парламента, али како су напоменули, да од истицања захтева испред Скупштине нису одустали, већ да би се могли окупити до четвртка како би јавности саопштили захтев да фабрика настави са радом и развојем.

Подсећамо, цели проблем око КАП-а настао је прошле седмице, када је Веселин Пејовић прво на седници Комисије за контролу приватизација, најавио отпуштања, а потом и дао налог стечајној управи и главном менаџеру да припреме отказе за свих 600 тренутно запослених у компанији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)