БАЗА ДАЛЕКО ОД ЛИМА: Док у Андријевици чекају позив, из Министарства одбране кажу - ништа од касарне

М. С.

04. 03. 2021. у 05:00

ТЕКСТ у "Новостима" о новим активностима у вези са пројектом изградње војне касарне у Прљанијама, у Андријевици, изазвала је усијање у Васојевићима, посебно после сазнања да су општинске и државне власти оствариле контакт у вези са овим пројектом.

БАЗА ДАЛЕКО ОД ЛИМА: Док у Андријевици чекају позив, из Министарства одбране кажу - ништа од касарне

Фото М. Секуловић

Како је потврдио извор близак Министарству одбране Црне Горе, од изградње касарне у Андријевици по НАТО стандардима где би, уз улагања од 17 милиона евра, требало навадно да се упосли 200 војника - нема ништа!

- Реч је о измишљеном пројекту без реалног утемељења и маркентишком трику ДПС уочи последњих парламентарних избора. Видљиво је да се ради о пројекту који изискује огромна улагања. То би био велики залогај за буџет Црне Горе. Уосталом, за поменуту касарну није урађена ни пројектна документација - тврди наш извор и додаје да ни сами експерти из НАТО нису заинтересовани за градњу војног објекта у Андријевици, већ да су лоцирали неко друго место.

Из општине Андријевица речено нам је да се поводом градње касарне, за коју је земљиште већ откупљено по високој цени, а део је поклонила Општина, чекају разговори са представницима новог министарства одбране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)