ДОГОВОРЕНА ВЛАСТ У БУДВИ: Царевић данас или сутра именује одборе

Б. Дабић

03. 03. 2021. у 14:33

ДОГОВОРЕНА ВЛАСТ У БУДВИ: Царевић данас или сутра именује одборе

Foto: Printskrin

ДОГОВОРЕНА је власт у Будви. Договор око расподеле чланства у управним, одборима директора и саветима практично је озваничио посткоалициони договор на коме ће бити и остале функције у извршној власти бити расподељене.

Представници владајућих партија у Будви, Нове српске демократије, Демократа, Демократске народне партије, Социјалистичке народне партије, Покрета за промјене и Праве Црне Горе договориле су се данас, да градоначелник Будве Марко Бато Царевић, што му закон дозвољава, донесе одлуку о именовању управних одбора предузећа и савета културних установа, те донесе одлуку о буџету и Плану инвестиција.


Овим је постигнут договор представника партија које се практично пола године нису сагласиле.

Због епидемиолошке ситуације сједница Скупштине општине не може још да буде одржана, па је договорено да Царевић донесе одлуке, које ће одборници ових партија, њих укупно 20 на првој седници потврдити.

Како је мандат управним, одборима директора и саветима престао 7. фебруара то су се кључна општинска предузећа и културне установе у којима има готово хиљаду радника нашла у тешкој ситуацији, јер не могу функционисати.


ОДБОРИ –ДАНАС ИЛИ СУТРА

Након што Царевић колико данас или сутра именује одборе директора и управне одборе, они би одмах могли одржати конститутивне седнице и изабрати директоре.
Доношење буџета и Плана инвестиција је било неопходно како би извршна власт функционисала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)