СЕМЕ МРЖЊЕ МИЛО ДУБОКО ПОСЕЈАО: "Новости" у кући Милинка Мушикића (82) из Жупе никшићке који се одбранио од "комита"

В. КАДИЋ

03. 03. 2021. у 08:38

СЕМЕ МРЖЊЕ МИЛО ДУБОКО ПОСЕЈАО: Новости у кући Милинка Мушикића (82) из Жупе никшићке који се одбранио од комита

Фото В. К.

НИКАДА у животу ми није било теже. Као да су ме Шиптари на Косову напали! Али не дам се, ни ја, нити моја породица.

Чврст смо бедем онима који данас симболизују оне против којих су се борили моји и њихови преци. Да сам био млађи, кунем се не би им се дремало. Претурио бих их сваког од њих, са колена на колено! Жупа је света земља кроз коју су ходили Свети Сава, Свети Василије Острошки и Свети Стефан Пиперски и Жупски, и сада неко треба да је гади. Е неће моћи. Ови што су у понедељак пролазили кроз крај нису наши, већ неки туђини. Никад их очима нисмо видели. А чуо сам да су стигли из Подгорице, Даниловграда, Улциња, Цетиња, Бијелог Поља, Рожаја и да они бране мене од моје Жупе и мога Никшића. А ваљда их предводи нека жена. Арлаукали су овом џадом, примицали се манастиру где су наше монахиње и своје лудовање наставили ка граду. Брука!

Овако за "Новости" говори Милинко Мушикић (82), из села Бастаје у Жупи никшићкој. Деда који је преко ноћи постао симбол отпора остацима режима Мила Ђукановића, назови "патриотском покрету".

Мијо Безмаревић, Фото В. К.

- Поворка са црвеним заставама је прошла кроз село и зауставила се испред нашег имања где је постављен билборд са ликом Мома Копривице из Демократске Црне Горе, носиоца листе "Мир је наша нација".

Један од бандита је прескочио ограду, ушао у моје двориште и почео да гађа у билборд.

Све то сам мирно посматрао са балкона док нису уследиле жестоке псовке, увреде, а са њихове стране полетеле су флаше и каменице - преноси Милинко, оцењујући да је стање у Никшићу и држави само плод тродеценијске владавине Ђукановићевог режима.

- Због Мила су људи спремни да брата, оца, сина издају. Дошло је неко лудо време. Ђукановић је дубоко посејао семе зла и мржње.

И само за неколико сати Мушикићи, Безмаревићи и Шундићи, који раде у подгоричкој компанији "Генкс", остали су без посла!

- Даће Бог да у будућности нађу своја занимања, а не да буду најамници - каже огорчени Мијо Безмаревић, први комшија Мушикића, који је, иначе, члан Демократског фронта.

- Толико мржње и зла никада у животу нисам видео као тог дана. Ти несрећници били су спремни да све запале.

МИ СМО КОМИТЕ!

МИЛИНКО Мушикић каже, за "Новости", да су они комитска кућа. Њихов Јагош бранио је свој кућни праг од аустроугарских окупатора.

- Не знају они шта значи реч комита. Они појма немају кад су на чело колоне ставили неку жену - одговора огорчена старина, којим се поноси већинска Жупа никшићка.

Безмаревић истиче да њихова породица никада није била издајничка, како је називају "распојасани Милови војници", већ честите патриоте.

Лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић и носилац листе на никшићким изборима "Мир је наша нација" посетили су Милинка Мушикића и његову породицу, захвалили се на његовој храбрости и оданости.

- Највише забрињава то што је полиција реаговала тек када умало није дошло до физичког обрачуна, а све остало је мирно посматрала. Очигледно је да се мржње, нетолеранције и антицивилизацијских вредности присталице остатака пораженог режима неће отарасити све док им идоли попут Брана Мићуновића, Зорана Лазовића и остале криминалне булументе слободно шетају Црном Гором. Због оваквих ствари, и свега онога на шта је "Европска мафија за Никшић" спремна да учини не би ли ширила страх, 14. марта морамо оверити победу од 30. августа како бисмо једном за свагда раскрстили са мафијом и њеним политичким крилом - закључиле су Демократе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)