ГАЗЕ ПРЕКО РЕЧИ ЛЕКАРА: Катанац стављен на још шест црногорских градова због непоштовања забрана

И. Д. С.

02. 03. 2021. у 06:34

ГАЗЕ ПРЕКО РЕЧИ ЛЕКАРА: Катанац стављен на још шест црногорских градова због непоштовања забрана

Фото ЦДМ

КОМИСИЈА за заштиту становништва од вируса ковид 19, на предлог Института за јавно здравље, усвојила је у недељу нове мере којима, се поред Будве и Тивта, "закључавају" и становници Подгорице, Улциња, Цетиња, Херцег Новог, Никшића и Плужина.

Забрана становницима да напуштају те општине ступила је јуче на снагу, а важиће до 10. марта. На очигледно и масовно кршење мера претходних дана реаговали су из ресора здравља, а министарка Јелена Боровинић Бојовић је поручила да мере морају поштовати сви, па и представници Владе.

Мере за спречавање ширења заразе масовно су се кршиле претходних дана, првенствено у Никшићу где се испред просторија ДПС-а окупило око 100 присталица те партије. Из Министарства здравља такво поступање оценили су као недопустиво, а прва жена тог ресора, Јелена Боровинић Бојовић казала је да ће скренути пажњу и члановима Владе на чије кршење мера је реаговала јавност.

(НЕ)ЗАШТИЋЕН Премијер у Храму Христовог васкрсења, Фото Митрополија

- У Никшићу имамо слике на којима се види очигледно, неразумно и несавесно кршење мера, чиме се свесно угрожавају здравље и животи становника овог града - саопштено је из Министарства здравља поводом окупљања иза којег стоји Комитско-патриотски савез.

- Најпре Градским тргом, а након тога и испред општинских канцеларија, чланови и симпатизери ДПС-а, очигледно вођени једино ускопартијским интересима, бескрупулозно су позвали и окупили групу грађана и тиме створили велико жариште и ризик за буктање епидемије у Никшићу. Ово је доказ колико један од носилаца листе ДПС др Јевто Ераковић, који се месецима позива на етичност и стручност и оштро критикује све напоре државе да се избори са епидемијом, у ствари мисли на здравље грађана.

Баш их брига за "шупље мере"

ОРГАНИЗАТОРИ скупа у Никшићу ресору здравља поручили су "да их је баш брига за њихове шупље мере", и навели да немају право да их прозивају за катастрофалну епидемиолошку ситуацију у том граду, јер нису учинили ништа што је у њиховој надлежности како би обезбедили здравствену заштиту.

Јелена Бојовић Боровинић , Фото приватна архива

Сви грађани морају поштовати мере за сузбијање ширења вируса корона, поручила је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић, без обзира на њихову функцију, политичко опредељење и позицију у друштву и додала да ће скренути пажњу члановима Владе и премијеру Кривокапићу да морају поштовати мере и дати пример осталима. Наиме, јавност је реаговала на снимак из Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, где је премијер Здравко Кривокапић присуствовао светој архијерејској литургији поводом празника преподобног Симеона Мироточивог. На снимцима и фотографијама види се непоштовање мера - не носе се маске, нема ни неопходне дистанце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)