БЕСПЛАТАН ХЛЕБ ЗА СВЕ УГРОЖЕНЕ: Хумани гест власника пекара Латифа Мухадрија из Подгорице

И. Д. С.

01. 03. 2021. у 07:39

БЕСПЛАТАН ХЛЕБ ЗА СВЕ УГРОЖЕНЕ: Хумани гест власника пекара Латифа Мухадрија из Подгорице

Латиф Мухадри са америчком амбасадорком / Фото "друштвене мреже

СВИ који нису у могућности да плате, бесплатан хлеб могу добити у подгоричкој пекари чији је власник Латиф Мухадри.

На овај хумани гест он се, како каже, одлучио након што је приметио да се, од почетка пандемије, све више људи "устеже" и устручава када уђе у пекару. Тако је на вратима три пекаре у његовом власништву освануло обавештење да сви угрожени хлеб могу добити бесплатно.

- Одлучио сам да узмем мало више залиха сировине за хлеб, за све три радње, како бих колико-толико помогао онима који немају - казао је Мухадри за "Новости".

Иако је на вратима пекаре наглашено да уколико немају новца, хлеб могу свакако добити, нема много људи који без устручавања дођу да га узму, каже пекар.

- Доста њих зовне телефоном да провери да ли је то истина, а и ко дође у пекару, не пита директно. Углавном су то ситуације у којима запослени и ја кроз понашање схватимо да је реч о некоме у потреби, већина њих није слободна да тражи бесплатан хлеб, стиде се - наводи Мухадри и истиче да није мали број оних који немају. - Знам шта значи немати, зато сам се на овај гест одлучио и свим срцем желим да помогнем колико могу. Знам и да то није много, али се надам да ће моје мало некоме значити у овим тешким временима.

Како додаје, иако је вољан, није у могућности да помогне више, али хлеб ће делити до даљег, надајући се да ће доћи боље време, када неће бити велики број људи у немаштини. Позвао је и остале привреднике који су у могућности да помогну онима који немају јер, како каже, верује да када би сви помогли онолико колико могу, лакше би се пребродила кризна времена.

На хуманост подгоричког пекара реаговали су широм Црне Горе, друштвене мреже пуне су позитивних коментара, а позитивне реакције, каже Мухадри, добија и од својих муштерија.

ДОБАР ГЛАС СЕ БРЗО ШИРИ

ПРИЧА о добром делу дошла је и до америчке амбасадорке Џуди Рајзинг Рајке, која је посетила хуманог пекара. Она је на свом твитер-налогу похвалила великодушност Латифа Мухадрија и поручила да ће глас о добрим људима из Црне Горе носити широм света.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)