АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У БУДВИ: Ухапшена четворица због сумње да су припремали убиства

Б.Дабић

26. 02. 2021. у 12:58

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У БУДВИ: Ухапшена четворица због сумње да су припремали убиства

Фото: С.Ђокић

ЧЕТИРИ лица ухапсила је полиција у Будви због сумње да су припремали извршење тешких кривичних дела, највероватније убистава.

Према подацима из полиције, у четвртак вече  ухапшени су: дански држављани Р.Х. (36), Ф.Т.Р. (37) и Л.П. (24) и М.Р. (28) из Андријевице. Због сумње да су извршили кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја и они ће данас уз кривичну пријаву бити приведени  тужиоцу.


Они су изнајмили четири стана на различитим локацијама у Будви.Изнајмљени су станови на вишим спратовима. Полиција је у четвртак  претресала више станова у зградама у ужем центру града у Медитеранској и Улици 22 новембра, најпрометнијим улицама у метрополи туризма. Претресена је и зграда на заобилазници. Такође, извршен је и претрес возила.
-Полиција је у извршеним претресима пронашла  више средстава комуникације, пиштољ са оквиром и шест комада муниције, ручне радио станице, одређена количина опојне дроге, те дрон. Осим тога, у изнајмљеном возилу пронађена је одређена количина експлозива као и детонаторске каписле", саопштили су из полиције.


-Будванска криминалистичка полиција је кроз међународну полицијску сарадњу са полицијом Краљевине Данске, а посредством НЦБ Интерпол Подгорица након вишедневних активности опсервације на подручју Будве идентификовала три безбедносно интересантна лица, данска држављанина и једног држављанина Црне Горе, а који су боравили заједно у Будви. Због сумње да ова безбедносно интересантна лица бораве у овом граду ради планирања и извршења најтежих кривичних дела, у сарадњи са Вишим државним тужилаштвом у Подгорици и судијом за истрагу из Котора, те службеницима Специјалног полицијског оделења, прибављене су наредбе за претрес станова и рент а цар возила које користе ова лица, навели су из Управе полиције.


Полиција је  упознала надлежног  тужиоца који је наложио да се Р.Х., Р.Т.Р., Л.П. и Р.М. ухапсе због сумње да су извршили кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја и они ће данас уз кривичну пријаву бити приведени  тужиоцу.
-Службеници Станице криминалистичке полиције Центра безбедности Будва предузимају даље мере и радње на утврђивању других чињеница и основа боравка наведених лица на подручју тога града, закључује се у саопштењу Управе полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)