И БЕЗ "ЧЕТНИЧКИХ БРИГАДА" Повукли се Милови амбасадори

Novosti online

25. 02. 2021. у 22:10

И БЕЗ ЧЕТНИЧКИХ БРИГАДА Повукли се Милови амбасадори

Фото Новости

БИВШИ амбасадори Црне Горе при Светој Столици и Сувереном Витешком Малтешком Реду и у Кини, Миодраг Влаховић и Дарко Пајовић, данас су извршили примопредају дужности привременим отправницима послова, саопштено је из Министарства вањских послова.

У том ресору истичу да је Влаховић обавестио Министарство вањских послова да је предао кључеве од Амбасаде и службеног аута, као и банковне картице.

- Пајовић је данас вратио печат у просторије црногорске Амбасаде у Пекингу - наводе у МВП.

Подсетимо, амбасадори, посебно Влаховић, до јуче су одбијали да се повуку из амбасада.

Влаховић је јуче поручивао да га ни четничке бригаде неће одвојити од столице амбасадора. У међувремену, председник Црне Горе Мило Ђукановић је потписао опозив амбасадора.

Ђукановић је донео указе о опозиву са дужности амбасадора Црне Горе у Босни и Херцеговини Обрада Станишића, Србији Тарзана Милошевића, Италији Сање Влаховић, Кини Дарка Пајовића, Немачкој Вере Кулиш, Пољској Будимира Шегрта, Светој Столици и Сувереном Малтешком Реду Миодрага Влаховића и Уједињеним Арапским Емиратима Душанке Јекнић.

Нова Влада премијера Здравка Кривокапића предложила је средином децембра опозив седам амбасадора које је именовала бивша власт Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића а, према Закону о вањским пословима, тај указ требао је да потпише управо председник државе, Ђукановић. Он је тада одбио да одобри опозив амбасадора док Влада не образложи разлоге повлачења амбасадора.

(ИН4С)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)