НОВИ УДАР НА СРБЕ: Ствара се нова одметничка "нација" на Балкану (ВИДЕО)

Novosti online

25. 02. 2021. у 19:24

НОВИ УДАР НА СРБЕ: Ствара се нова одметничка нација на Балкану (ВИДЕО)

Фото Pixabay

Др Александар Раковић био је данас гост у јутарњем програму ТВ Пинк где је говорио о новим нападима на српску нацију у Црној Гори.

Раковић је казао да се не треба бавити циркузантом Мирашем Дедеићем, већ да неупоредиво већу опасност за напад на српску нацију у Црној Гори чини манифест подгоричког дневног листа “Вијести” којим се промовише тзв. црногорско-српска нација, а врх Српске православне цркве у Црној Гори ставља насупрот Српске православне цркве.

Притом, према “Вијестима” врх Српске православне цркве чине само владика Јоаникије и Гојко Перовић.

Будући да владика Јоаникије има интегрални српски национални идентитет и свест о народном и црквеном јединству, не постоји никаква могућност да овај српски епископ уђе у сукоб са Српском православном црквом, нагласио је Раковић.

Тиме је извесно, додао је он, да “Вијести” злонамерно гурају Гојка Перовића у ту врсту конфронтације јер Перовић, за разлику од Јоаникија, има двоструки црногорско-српски идентитет.

Раковић је посебно подвукао да ни Перовић неће пристати на ту улогу, у коју га очито гурају “Вијести”, да постане неки идеолог тзв. црногорско-српске нације за разбијање јединствене и недељиве српске нације у Црној Гори.

Историчар је још казао како би било апсурдно да се на чело тог новог пројекта “црногорства” стави било ко свестан колико је Србија учинила за обнову црквеног живота у Црној Гори, а тиме и за редован рад Цетињске богословије.

(Борба)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)