НАПЕР СПАСИО АДУ БОЈАНУ: Плажа је почела да се формира са обе стране, заустављена ерозија

Б.Д.

24. 02. 2021. у 22:56

НАПЕР СПАСИО АДУ БОЈАНУ: Плажа је почела да се формира са обе стране, заустављена ерозија

Фото: МЕПГ

УСПЕЛИ смо да спасимо Аду Бојану, барем привремено, јер је плажа почела да се формира са обе стране напера, казао је данас министар екологије, просторног планирања и урбанизма Ратко Митровић након обиласка Аде Бојане.

Напер на Ади послужио је као експеримент који ће дати упуте на који начин у будућем периоду трајно зауставити ерозију плаже и заштити овај простор, поручио је министар

- Напер је урадио своје, ми смо већ на овом делу формирали плажу, што нам указује да овај напер почиње да функционише. Треба тражити решења, која су естетски и еколошки прихватљива. Направићемоо идејно решење шта је најбоље, пројектне задатке и гледати да тај проблем трајно решимо, не као до сада. Ово су све привремена решења. С обзиром да ми немамо искуства, да би ушли у тако неке пројекте, треба да консултујемо неке који су нешто слично радили у свету, на пример  у Дубаију, казао је министар  Митровић. 

Он је данас са државним секретаром за екологију Данилом Мрдаком обишао радове на постављању напера на плажи на Ади Бојани и том приликом изразио задовољство начином напредовања спровођење пројекта хитних мера чији је аутор проф. Саво Петковић.

Из Министарства истичу да је напер интервентна мера, те да ће се радити на његовом визуелном изгледу, како Ада не би овако дочекала сезону. 

Министарство екологије спремно је да помогне,када су припреме нудистичког насеља за сезону у питању, али не финансијски. Оно што је неопходна урадити пре сезоне  је изградња новог ресторана, уклањање и санација апартмана

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)