БАЛАШЕВИЋУ ЛИПА У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ: Акција ђака у Беранама - да Ђолетови стихови живе и остављају траг

Танјуг

23. 02. 2021. у 23:20

УЧЕНИЦИ Средње стручне школе у Беранама посадили су у школском дворишту дрво липе у част преминулог кантаутора Ђорђа Балашевиха.

БАЛАШЕВИЋУ ЛИПА У ШКОЛСКОМ ДВОРИШТУ: Акција ђака у Беранама - да Ђолетови стихови живе и остављају траг

Фото. Принтскрин Радио Беране

Како наводи Радио Беране, инспирација су им били његови стихови:"Ко није дрво разумео прво, па тек онда садио, тај није ништа урадио. И, схватиће кад-тад да не зна шта је хлад".

А идеју им је дао професор Мехди Бата Адровић, преносе подгоричке Вијести.

- Изгубили смо једно велико име. Ђолета можда нисмо познавали лично, али је кроз своје стихове допирао до оног најдубљег у нама и чинило се као да он веома добро познаје све нас. Надам се да ће испод ове липе неки нови клинци још дуго говорити његове стихове - рекао је Адровић.

Председница ђачког парламента Средње стручње сколе Инера Латић рекла је да очекује да ће липа у садашњим и будућим генерацијама будити лепа сећања и успомене на Балашевићево стваралаштво и његову личност.

- Надам се да ће се уз 'Једном су садили липу' и остале његове стихове и у будуће уживати, јер је Ђорђе свакако особа која је за собом оставила неизбрисив траг - рекла је Латић.

У многим градовима у региону и Црној Гори грађани су се претходних дана окупљали и палили свеће у знак сећања на Балашевића, који је преминуо у петак у 68. години.

Фото. Принтскрин Радио Беране

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)