НАПАДНУТИ АКТИВИСТИ ДЕМОКРАТСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Радовић оштро реаговао - "Ово су последњи трзаји мафије"

В. К.

23. 02. 2021. у 19:13

КРСТО Радовић, функционер Демократске Црне Горе саопштио је да су њега и активисте коалиције "Мир је наша нација – Не дамо Никшић" у никшићком насељу Кочани, тврдом упоришту Мила Ђукановића, физички и вербално напали „безбедносно интересантна лица“.

НАПАДНУТИ АКТИВИСТИ ДЕМОКРАТСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Радовић оштро реаговао - Ово су последњи трзаји мафије

Фото: ДЦГ

Према речима Радовића он је дошао у Никшић да подржи и помогне пријатељу Мому Копривици у кампањи за локалне изборе у Никшићу 14. марта, као што је и Копривица подржао Демократе у Будви када им је било најтеже.

- Приликом обиласка Кочана и часних породица у том насељу које је криминални режим довео до руба егзистенције догодио се физички напад на моје пријатеље, пропраћен гнусним вербалним увредама којима сам и ја био лично присутан. Да скандал буде већи је то што су та лица била и наоружана јер им се јасно назирало оружје за појасом. Према мојим сазнањима ради се о лицима која су јако добро позната у никшићком криминалном миљеу Возећи се кроз Кочане видели смо да су нас прати неколико возила. Приликом обиласка једне породице, прво је дошло једно возило и једна особа је покушала да отвори врата од мог возила, ударило мог пријатеља Игора. Па је дошло друго возило и онда су кренуле вербалну увреде - тврди Радовић.

Копривица огорчен због напада

Носилац листе „Мир је наша нација – Не дамо Никшић“, Момо Копривица не крије огорчење. 

- Овај сраман напад на Крста Радовића и активисте говори о томе да је та криминална хунта, која има свој остатак након 30. августа, уплашена, броји се броја 6, забринута је за своје богатство. Зато унижавају углед и достојанство града. Никшић је прва општина осуђена за мобинг. Забрањују се музичари, прекидају представе, девастирају се привредна и природна богатства, нападају људи из других општина. То срамно понашање осуђујемо и верујемо да ће оно добити јасан институционалан епилог - казао је Копривица. 

- Једно возило је имало никшићке, а друго будванске регистарске ознаке. Знам ко су људи, имају неке чудне надимке. Мало су се преварили јер плашити Демократе је морам рећи комично. Грађани знају да смо имали разна искушења, да су Демократе биле под великим притиском и да за нас страх не постоји. И зато желим да поручим Жутом, Црном, Сивом или већ каквог год да је колорита надимак том човеку и тим лицима да је њиховом бахаћењу и у Никшићу и у Црној Гори дошао крај - поручио је Радовић.

Радовић је, како је истакао, намеравао да инцидент пријави полицији, али пошто их је саобраћајна полиција зауставила и контролисала двадесетак минута одлучили су да случај не пријављују све док челни људи никшићке полиције не буду смењени.

- Уместо да нас заштите, они нас задржавају и контролишу. Иако су ме препознали, али у реду ја уважавам њихов посао, били су културни, међутим константно су били на телефону и гледали документа тако да је јако забрињавајуће да пар минута након инцидента нас полиција заустави, али надам се да ће и том селективном приступу у граду и држави доћи крај. Зашто ова лица која су нас напала и такви слични у Никшићу се бране на овакав начин? Зато што они своје работе и своја дела могу једино да бране пиштољима и фантомкама. Они другачије не умију ништа. Ово су последњи трзаји мафије која је у великом страху од убедљиве победе коалиције "Мир је наша нација" коју предводи Момо Копривица - казао је Радовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)