КОНТРАТУЖБА ДВА МИЛИОНА: Спор Института "Игало" и др Борка Ђорђевића могао би стићи до Стразбура

В. ВУЈНОВИЋ

23. 02. 2021. у 10:19

СУДСКИ поступак који се годинама води између Института Игало и др Борка Ђорђевића, власника Медитеранског хируршког центра за пластичну и реконструктивну хирургију (МХЦ), који по судској пресуди мора да се исели из просторија у Институту, добио је наставак.

КОНТРАТУЖБА ДВА МИЛИОНА: Спор Института Игало и др Борка Ђорђевића  могао би стићи до Стразбура

Фото В. Вујановић

Ђорђевић је против судске одлуке о исељењу поднео тужбу. Од Института тражи и два милиона евра накнаде. Ревизија је поднета Врховном суду, а ако буде одбијен Ђорђевић је најавио наставак процеса у Стразбуру.

Фото боркођорђевић.ме

Подсетићемо, Суд је др Ђорђевића обавезао да врати пословни простор површине 1.400 квадрата. У новој тужби др Ђорђевић наводи да је према основном уговору оснивачки улог компаније "Аталанта", који је он касније откупио, била и адаптација и опремање пословног простора. Та инвестиција је вредна преко два милиона евра. Такође се наводи да је немогуће да се изнесе улог - јер опрема је инкорпорирана у простор, а њено одвајање је немогуће без оштећења, након чега би она била неупотребљива.

Истекао и продужени уговор

УГОВОР о оснивању МХЦ закључен је 1992. године између Института који је имао 40 и компаније "Аталанта" са 60 одсто удела у власништву. Тај део је касније откупио др Ђорђевић. Основни уговор је потписан на десет, а касније продужен за још 15 година. Након истека рока (2016. године) Институт није намеравао да продужи уговор, а др Ђорђевић се није исељавао, па је решење тражено на суду.

Из Института истичу да оснивачки улог "Аталанте" није била реконструкција ни адаптација нити су за то имали овлашћење. Тврде да су они опремили болничке собе и оперативни блок, док је "Аталанта" имала обавезу да унесе медицинску опрему за обављање пластичне и реконструктивне хирургије. Уговором је, наводе даље, била дефинисана санација простора, па је Институт урадио спољну, а "Аталанта" санацију унутрашњег дела МХЦ. Тврде да је једино право др Ђорђевића да изнесе опрему без обзира на то да ли ће при томе доћи до оштећења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)