„СВАКА ВАША РЕЧ ПОДРШКЕ СЕ ЧУВА КАО ДРАГОЦЕНОСТ“: Братство православне омладине Црне Горе упутило честитку патријарху Порфирију

В. К.

22. 02. 2021. у 10:57

БРАТСТВО православне омладине Црне Горе упутило је честитку патријарху Порфирију, који је стао на чело Светосавске српске цркве и српског народа, уз поруку да је уз њега православна омладина подловћенске државе.

„СВАКА ВАША РЕЧ ПОДРШКЕ СЕ ЧУВА КАО ДРАГОЦЕНОСТ“: Братство православне омладине Црне Горе упутило честитку патријарху Порфирију

Фото: П. Милошевић/Танјуг/Зоран Жестић/AP Photo/Дарко Војиновић

-Уз Вас је, као што сте Ви срцем били уз народ наш током величанствене године литија у Црној Гори. Свака Ваша реч подршке се овде памти и чува као драгоценост. Уз Вас смо, као што смо били уз Ваше часне претходнике –патријарха Павла који је оснивање и рад Братства православне омладине Црне Горе  благословио, и његовог наследника патријарха Иринеја, који је увек дочекиван са одушевљењем у слободарској Црној Гори. Знамо да пред Вама стоје сложени и важни изазови, али ми спремно чекамо да Вам у свему помогнемо и срцем и мишицом јуначком, кад год и где год буде требало. Водите нас путем светога Саве Равноапостолног, чувајте нам наше Косово и Метохију као зеницу ока нашега, пригрлите сав наш народ широм света, будите нам ослонац, учитељ и надахнитељ за свако добро дело. Нека наша света Црква и наш народ у Вама има чист образ, светло лице и јасан поглед пред бурама овога света, којих у наше дане не мањка, како на црквеном, тако и на друштвеном и народном плану. Не сумњамо у то да ћете, помоћу Божијом и светих српских архиепископа и патријараха, брод наше Цркве водити непоколебљиво путем истине Божије. Очекујемо Вас, Ваша светости, да дођете међу нас, да Вам и лично посведочимо нашу љубав овде, у ослобођеној Црној Гори, а ми ћемо похитати где год Ваша светиња позове и узносити сталне молитве за Вас да правилно управљате речју истине Христове, кличући: Достојан! Многаја љета! - поручује председник Братства православне омладине Црне Горе Иван Булатовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

posmatrac iz daleka

22.02.2021. 23:45

Njegova svetost Partrijarh SRPSKI unese mi neku spkojnu svetost u moju dusu. Ne mogu to da opisem adekvatno. Osecam ponos i tihu blagu srecu da zivim u dobu u kome je njegova svetost Patrijarh Porfirije nas vrhovni poglavar.