БРАТСКА СРБРИЈА ЋЕ ПРИСКОЧИТИ У ПОМОЋ: Андрија Мандић обећава да ће захваљујући пријатељским односима са Вучићем обезбедити вакцине

В.К.

20. 02. 2021. у 11:13

ЛИДЕР Нове српске демократије Андрија Мандић поручио је да ако убрзо у Црној Гори не отпочне масовна вакцинација у том случају у помоћ ће прискочити братска Србија.

БРАТСКА СРБРИЈА ЋЕ ПРИСКОЧИТИ У ПОМОЋ: Андрија Мандић обећава да ће захваљујући пријатељским односима са Вучићем обезбедити вакцине

Фото Танјуг / АП

- Црна Гора почиње вакцинисање својих грађана и тај податак који се тиче најконкретнијег решавања питања епидемије до сада, а захваљујући којем Црна Гора хвата корак са Европом и светом, радује сваког здравомислећег појединца. Независно од тога колики је и чији био удео у обезбеђивању ове драгоцене помоћи. И уместо да се у таквом духу и у складу са очекивањима грађана, води конструктивна стратешка дебата о налажењу најбољих решења, на Ђукановићевом јавном сервису отвара се непродуктивна полемика око набавке вакцина. Лицитира се доприносима и вређају они - којима се захвалила и премијерка Брнабић, а који се не налазе у Влади, изјавио је Мнадић.

Он подсећа да све вакцине које је до сада набавила Србија обезбедио је пријатељским везама и политичким напорима Србије Александар Вучић.

- То није никаква тајна, нити је тај податак сакривен од било кога у Србији и Црној Гори. Да се до тог драгоценог производа долази стандардним - комерцијалним уговорима, Црна Гора би вероватно поседовала вакцине истога дана када и Србија. Такође, да су новац и висина цене били најважнији фактор за добијање вакцина за којима влада општа потражња у свету, онда би их неке богатије и моћније државе имале пре Србије. Према томе, неће се, верујем, лоше осећати - ни мој пријатељ министар Лончар кога помиње министарка Боровинић, а ни госпођа Брнабић, што ћу саопштити следеће: да није било иницијативе и одобрења председника Србије, Црна Гора не би добила ни једну од добијених вакцина, нити би могли отпочети вакцинацију. Дакле, није тешко закључити како ствари функционишу, како се која врата могу отворити, на којој адреси се доноси која одлука и такође - коме су каква решења доступна, сходно контактима и везама које има и одржава. Наш допринос је управо у томе што смо се у свакодневној комуникацији колеге Кнежевића и мене са председником Србије трудили да вакцине што пре стигну у Црну Гору, навео је Мандић.

- Наша улога је скромна, а ми - нити барјачимо својим доприносом, нити лицитирамо туђим, као што се то чинило у дебати на Ђукановићевом јавном сервису. За нас, као и за све остале добронамерне људе, најважније је да је помоћ стигла. Не бих на ову тему рекао ни оволико, да није било омаловажавања, вређања, па чак и безразложног провоцирања од стране оних - који би требали - ако не да нам се захвале, онда бар да нас не помињу у ружном контексту, ничим изазвани. У духу државничке и националне одговорности, ми остајемо привржени и упућени на стварање и реализовање решења. У складу са тим, желим да поручим: ако Црна Гора не набави већу количину вакцина које су потребне за масовну имунизацију, дајем гаранцију да ћемо учинити све, ослањајући се на наше пријатељске односе са Србије, да те количине обезбедимо од братске Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)