ПРИЈАВЕ ПРОТИВ МИЛА ЗБОГ ТЕШКИХ КРИВИЧНИХ ДЕЛА: Тужилаштво вага да ли ће Ђукановић одговарати за стварање криминалне организације

Novosti online

15. 02. 2021. у 17:28

ПРОТИВ актуелног председника Црне Горе Мила Ђукановића поднето је 18 кривичних пријава од 2017. године, од којих у 12 тужиоци нису нашли основ за покретање истраге.

ПРИЈАВЕ ПРОТИВ МИЛА ЗБОГ ТЕШКИХ КРИВИЧНИХ ДЕЛА: Тужилаштво вага да ли ће Ђукановић одговарати за стварање криминалне организације

Фото: ЕПА

Специјално државно тужилаштво (СДТ), наводи овај дневник, још није утврдило да ли ће Ђукановић одговарати за стварање, како наводе, "криминалне организације, прање новца, злоупотребу службеног положаја, примање мита, јавно позивање на извршење терористичких дела, изазивање националне, расне и верске мржње и позивање на насилну промену уставног уређења".


Управо за та кривична дела Ђукановић је пријављен у последње четири године, и то су четири предмета која су још у фази извиђаја.

Од осталих 14 пријава, две су прослеђене другим надлежним тужилаштвима, а у 12 специјални тужиоци нису нашли основ за покретање истраге и евентуално подизање оптужнице.

Пријаву због стварање криминалне организације против Ђукановића је 2017. поднео функционер Покрета за промјене (ПзП) Бранко Радуловић.+

Фото: Принтскрин

Осим против Ђукановића, Радуловић је кривичну пријаву поднео и против тадашњег премијера Ду­шка Мар­ко­ви­ћа и неколицине министара.


Радуловић је тада саопштио је да је у пријави навео број­не дока­зе о про­тив­за­ко­ни­том и кри­ми­нал­ном де­ловању, као што су кри­вич­на де­ла про­тив имо­ви­не, плат­ног про­ме­та, жи­вот­не сре­ди­не, зло­у­по­тре­ба слу­жбе­ног по­ло­жа­ја, пра­ње нов­ца, ства­ра­ње кри­ми­нал­не ор­га­ни­за­ци­је, пишу Вијести, уз детаљно навођење ко је и када поднео кривичну пријаву против црногорског председника.

(Вијести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)