НА СКИЈАЊУ БЕЗ ДОЗВОЛЕ МИНИСТАРСТВА, ДЕЦА САДА ЗАРАЖЕНА: Скандал у Улцињу, средњошколци после зимовања позитивни на корону!

Б. ДАБИЋ

08. 02. 2021. у 20:44

МИНИСТАРСТВО просвете, науке, културе и спорта није дало дозволу за организовано путовање на Жабљак 130 ученика ЈУ СМШ „Братство-јединство“ из Улциња.

НА СКИЈАЊУ БЕЗ ДОЗВОЛЕ МИНИСТАРСТВА, ДЕЦА САДА ЗАРАЖЕНА: Скандал у Улцињу, средњошколци после зимовања позитивни на корону!

Фото: Приватна архива

Они су по повратку смештени у самоизолацију, након што је неколико њих у међувремену добило резултате теста који потврђују да су позитиви на корона вирус!

ИЗ ПР службе Министарства просвете, науке, културе и спорта подсећају да су ђачке екскурзије од марта 2020. године одложене и сваки вид груписања деце на овај начин, у тренутним епидемиолошким условима је ризичан по њихово здравље и у крајњем, неодговоран потез. Министарство је тражило званично изјашњење Школе о овом случају.

Директор школе "Братство Јединство" Хусеин Цено Катана у изјави датој новинарима тврди да ученицима није одобрио одлазак на Жабљак већ да су пошли "на своју руку". Ученике су на Жабљак водили професори физичког васпитања Роки Љуљђурај и Кадрија Синани.

Након што је потврђено да је неколико ученика средње школе "Братство Јединство" у Улцињу позитивно, од данас је у самоизалоацији 130 ђака ове образовне установе.

Око 130 ученика и два професора почетком прошле седмице три дана боравили су организовано на Жабљаку на скијању.

У школи је потврђено да су последња два радна дана прошле седмице они су похађали наставу.

- Не знамо колико је заражених, рекао сам им да не долазе у школу. Епидемиолошке службе су ту и ускоро ћемо имати све резлутате, - казао је директор школе "Братство Јединство" Хусеин Цено Катана. -Контактирао сам и министарство, рекли су ми да не бране, али да не препоручују. Ја им ипак нисам дао дозволу. Они су рекли да неће долазити у школу та три дана и сада треба да видимо како ће оправдати часове мада један број њих наставу прати онлајн.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)