СНЕГ ПРИВУКАО ПОСЕТИОЦЕ: Зимска сезона у ски-центрима боља од прошлогодишње

З. З.

09. 02. 2021. у 06:34

ПОДВУКЛИ су црту у Туристичкој организацији Жабљак и констатовали да је у јануару остварено 6.000 ноћења у хотелима и нешто више од тога у приватном смештају.

СНЕГ ПРИВУКАО ПОСЕТИОЦЕ: Зимска сезона у ски-центрима боља од прошлогодишње

Фото ТВ ЦГ

То је, кажу, изнад очекивања, па је у граду под Дурмитором било током минулог месеца 50 одсто више туриста него у истом периоду прошле године. Бољу посету условило је обиље снега, попуштање епидемиолошких мера, али и цене које су и до 30 одсто ниже него лане.

- Све то утицало је да се домаћи гости одлуче да свој одмор, слободне време, али и зимски распуст проведу на Жабљаку. Тако да је у јануару у хотелима остварено 6.179 ноћења, или дупло више него у јануару 2020. - навела је Вања Шаровић, директорка Туристичке организације.

Добра посета настављена је и од почетка фебруара, истиче Шаровићева и додаје да чак 80 одсто чине домаћи гости.

- Преосталих 20 процената су инострани посетиоци, и то из Украјине, Бјелорусије, Русије, Србије, Турске и Албаније. Нагло је порастао долазак туриста из Албаније након што је укинут обавезан тест за улазак у Црну Гору - нагласила је Шаровићева.

ЗАБАВА

НА скијалиштима је организован забавни и спортски програм, па је на Савином куку у току такмичење у алпском скијању за најмлађе категорије, а на стази Жабљак - Штуоц традиционална зимска ауто-трка "Монтенегро винтер куп 2021".

Посета је изнад очекивања и у Колашину. На скијалиштима током викенда је и више хиљада љубитеља зимских чаролија.

- Посећеност у јануару била је око 13.000 туриста, који су користили не само услуге скијалишта већ и школу скијања, али и посећивали ресторане, кафе-барове, користили панорамско разгледање жичаром... На скијалишту Колашин 1.600 доминантни су домаћи гости, готово 90 одсто. Остатак чине туристи, углавном из региона - навео је Саша Јекнић, директор скијалишта Колашин 1600.

Туристички радници у граду под Бјеласицом се надају да ће зимска сезона потрајати до краја марта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПУЦЊАВА У БАОШИЋИМА: Рањена једна особа