АДВОКАТ БРАТИСЛАВА ДИКИЋА ЗА НОВОСТИ: Имамо доказ да је исказ сведока лажан

Ј. ЋОСИН

05. 02. 2021. у 18:26

АДВОКАТ Милан Петровић изјавио је да је бивши генерал Жандармерије Србије, Братислав Дикић ослобођен пресуде и да ће ових дана боравити у Србији.

АДВОКАТ БРАТИСЛАВА ДИКИЋА ЗА НОВОСТИ: Имамо доказ да је исказ сведока лажан

Фото: Приватна архива

- Укинута пресуда. Биће ових дана у Србији. То је једина могућа одлука, укинута због битне повреде Закона о Кривичном поступку и погрешно утврђеног чињеничног стања. Једини сведек за овај случај је сведок Александар Синђелић који нема никакав кредибилитет с обзиром на то да је у хрватском затвору због тешког убиства. Он је био једини сведок, тврдио је да је био  Русији, а никада није ступио на тле Русије, нема га у евиденцији грађана који су ушли у ту земљу, дакле имамо доказе да је исказ сведока лажан.- Изјавио је адвокат Милан Петровић. 

Веће је укинуло првостепену пресуду јер су у поступку њеног доношења и у самој пресуди почињене битне повреде одредаба кривичног поступка, а због којих се нису могли прихватити ни чињенични ни правни закључци у првостепеној пресуди, како у доносу на постојање кривичних дела за које су оптужени проглашени кривим, тако и у односу на постојање њихове кривице за та дела, а што је јасно наведено у одлуци Аплеационог суда.

Подсетимо, Дикић је напустио зграду полиције, у којој је био на разговору код инспектора за странце. Братислав Дикић броји сате до тренутка када ће напустити Црну Гору.

Подсетимо, Апелациони суд је укинуо првостепену пресуду у случају "државни удар".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)