МАНДИЋ И КНЕЖЕВИЋ РЕАГОВАЛИ НА ОБАРАЊЕ ПРЕСУДЕ ЗА "ДРЖАВНИ УДАР": "Горчина накупљена од неправде још станује у нама"

В.К.

05. 02. 2021. у 17:42

МАНДИЋ И КНЕЖЕВИЋ РЕАГОВАЛИ НА ОБАРАЊЕ ПРЕСУДЕ ЗА ДРЖАВНИ УДАР: Горчина накупљена од неправде још станује у нама

Фото: В.К.

- НЕ бацамо данас капе увис због овакве одлуке Апелационог суда, јер горчина накупљена од неправде још станује у нама. Нека размисле грађани како је било нама и нашим породицам цело ово време, кроз шта смо сви пролазили.

- Да не говорим о патњама Братислава Дикића који је провео четири године у затвору или Бранке Милић. Не можемо заборавити сузе Србољуба Ђорђевића, али и све остале који су заједно са нама били малтретирани и понижавани - казао је на конференцији за новинаре Андрија Мандић, један од лидера Демократског фронта, поручујући да ће сви они који су учествовали у креирању политички монтираног процеса морати да одговарају.

– Сви трагови воде до Мила Ђукановића, додао је Мандић.

- Тридесети август прошле године требао је да се деси у октобру 2016. Када је спречено да Демократски фронт дође на власт у Црној Гори. Хвала онима који су издржали страховите притиске и уцене,  да оптуже Милана Кнежевића и мене. Страховиту тортуру су људи преживели. Ново тужилаштво ће се позабавити свим овим питањима.    

Милан Кнежевић, такође један од лидера ДФ-а, казао је да не осећа никакву еуфорију или радост.

- Ово данас је потврда закаснеле правде и ја не могу да се радујем јер је Црна Гора већ била ослобођена 16.октобра 2016.године. Све оно што смо говори током процеса а и после показало се да је истина. Доживели смо политички прогон, али поред свегане осећам мржњу према судији Мугоши или тужиоцу Катнићу. Само их позивам да нам саопште ко су налогодавци хапшења и процесуирање Андрије Мандића и мене, рекао је Кнежевић,подсетивши да су са адвокатским тимом преживели преко 177 рочишта.

– Морам признати да сам срећан што је ова укидајућа пресуда донета и за српске држављане који нису подлегли притиску и уперили прст према Андрији и мени.

РОЂАК МУ ПРЕСУДИО

Андрија Мандић је објаснио разлоге изостанка Михаила Чађеновића, возача ДФ, на конференцији за новинаре тиме што се он налази у самоизолацији јер чланови породице имају ковид-19.

- Он је осам месеци провео у затвору захваљујући пресуди рођака Саше Чађеновића, специјалног тужиоца, који је током процеса добио стан. Неки су се обогатили, а неки запослили своје.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Marko

06.02.2021. 07:36

Искрено се радујем ослобајаћом пресудом свих невино осуђених у вези политички монтираног "државног удара" 2016. године у Црној Гори Правда је често спора али увек стигне праведне као што су Мандић и Кнежевић.