САРАДЊА ХЕРЦЕГ НОВОГ И ТИВТА: Договорена изградња 10 километара пута на Луштици

В.В.

28. 01. 2021. у 16:21

ПРЕДСЕДНИЦИ Херцег Новог и Тивта, Стеван Катић и Жељко Комненовић, договорили су на састанку у Тивту сарадњу око изградње десет километара саобраћајница на тиватском делу полуострва Луштица.

САРАДЊА ХЕРЦЕГ НОВОГ И ТИВТА: Договорена изградња 10 километара пута на Луштици

Састанак у Тивту

На следећој седници Скупштине Општине Тиват биће размотрена Одлука о проглашењу јавног интереса, а њеним усвајањем биће отворена могућност за реализацију планираног.


Према речима Комненовића, Херцег Нови и Тиват су у сагласју да је саобраћајна инфраструктура неопходна за развој инвестиција, а планирана саобраћајница на луштичком полуострву важна за обе општине. Комненовић каже да је у пређашној процедури због дела спортске инфраструктуре "Луштица баја" дошло до измештања дела од 1020 метара пута кроз територију тиватске општине. Укупна дужина пута износи око десет километара и залази дубоко на територију херцегновске општине изнад места Клинци.

Изградња ове саобраћајнице  веома је значајна за развој Луштице а имаће велики значај за будућу заобилазницу за Херцег Нови и Тиват.

Ми смо и на формалним и неформалним састанцима председника општина Боке и Будве и раније таргетирали да су саобраћајна инфраструктура и третман отпада наши приоритети, нагласио је Комненовић.

Председник Херцег Новог Стеван Катић,информисао је да је у области  путне инфраструцтуре већ доста урађено.
-При крају смо завршетка главног пројекта око осам километара пута који пролази кроз херцегновску територију и очекујемо издавање грађевинске дозволе. Разговарали смо о наставку тог пута ка општини Тиват, како би се та процедура спровела до краја и пут био завршен, казао је Катић.

У завршници је и пројекат водоснабдевања па ће овим активностима бити комплетно промењен начина функционисања на територији Луштице.

-Пут на полуострву ће бити део будуће заобилазнице, која ће бити од великог значаја за саобраћај дуж целог залива, рекао је Катић  и објаснио да са претходном тиватском влашћу није било могуће наћи заједнички језик, па овај договор са новим представницима тиватске општине заиста радује 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)