КНЕЖЕВИЋ ОСУДИО ПАЉЕЊЕ ДОКУМЕНАТА АНБ: Незаконито прислушкивали и пратили грађане, а затим уништили доказе

В.К.

26. 01. 2021. у 20:44

КНЕЖЕВИЋ ОСУДИО ПАЉЕЊЕ ДОКУМЕНАТА АНБ: Незаконито прислушкивали  и пратили грађане, а  затим уништили доказе

Фото: Новости

МИЛАН Кнежевић, председник скупштинског Одбора за безбедност и одбрану казао је за портал „Новости“ да то што ће се Специјално државно тужилаштво бавити наводима вршиоца дужности директора Агенције за националну безбедност (АНБ), Дејана Вукшића, никако не може оспорити улогу скупштинског Одбора за одбрану и безбедност у случају да Миливоје Катнић формира предмет везано за наводе Вукшића и донесе наредбу о истрази против одређених лица у АНБ.

-Напротив, сматрамо да би онда на седницу  одбора  требало да дође и Миливоје Катнић и упозна  одбор на  седници  која би се заказала онога тренутка кад будемо обезбедили форум а то јест, када дође до верификовања статуса новога члана  Грађанског покрта УРА који би требало да замени бившег посланика Филипа Аџића, каже Кнежевић.

Паљење поверљивих докумената тајне државне службе након пада режима Мила Ђукановића 30.августа  на Жабљаку, наћи ће се под лупом Специјалног државног тужилаштва. Овај орган формирао је предмет тим поводом, позивајући се  на наводе  шефа Агенције за националну безбедност Дејана Вукшића, да су поједини припадници те службе незаконито прислушкивали  и пратили грађане, а  затим уништили документацију о томе.

У пламену су нестала имена доушника и блиских сарадника црногорске тајне службе, као и оних који су „цртани“ као интересантно-безбедносне личности из света политике, пре свега дојучерашње опозиције.

Изгорели су папири о незаконитом прислушкивању и праћењу људи који су били проказани као непријатељи режима Мила Ђукановића и државе, али и наводно учешће појединих функционера те службе у сумњивим пословима кршећи Устав Црне Горе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)