РЕАГУЈТЕ НА ДПС-ОВУ БАХАТУ ЗЛОУПОТРЕБУ ПОЛИЦИЈЕ: Црногорски фукнционер обратио се министру Секуловићу

М. Д.

26. 01. 2021. у 17:28

РЕАГУЈТЕ НА ДПС-ОВУ БАХАТУ ЗЛОУПОТРЕБУ ПОЛИЦИЈЕ: Црногорски фукнционер обратио се министру Секуловићу

Владислав Бојовић / Фото М. Дробњак

ЧЛАН председништва Демократске народне партије и функционер Демократског фронта Владислав Бојовић, обратио се министару унутрашњих послова Црне Горе.

Он је позвао Сергеја Секуловића да реагује на злоупотребу полиције од стране Демократске партије социјалиста (ДПС).

- ДПС наставља да бахато злоупотребљава полицију, тужилаштво, судство... Носиоци тужилачке и судске власти, а уз њих и бројни полицијски функционери и службеници и даље посвећено служе Милу Ђукановићу. При том делује да се подсмевају и јавности и новој влади саопштавајући како су њихове злоупотребе у корист ДПС-а заправо деловање у складу са уставом и законом - казао је Бојовић. Он је додао да пружање заштите носиоцима високе корупције и криминала из редова бивше власти, онима који су деценијама уназад пљачкали Црну Гору, с једне стране, и наставак прогона и репресије над Србима, с друге стране, оправдава се тезом како је све то заправо поступање у складу са законима.

- Чак и онда када је очигледно да оно нема везе са законом и прописима. Другим речима, служење ДПС-у, и то не само у структурама полиције, и даље се лажно представља као служење држави и народу - казао је Бојовић.

Он је изразио наду да нови министар полиције Сергеј Секуловић не мисли и не верује да је то стварно тако.

- Због тога је неопходно да се у најкраћем могућем року спроведу смене унутар полицијског апарата на свим нивоима. Јер, ако је стварно тако како тврде кадрови бившег режима који су и даље на позицијама, онда је и даље „по закону“ спроводити репресију према Србима у Црној Гори, држављанима Србије и верницима СПЦ кроз лажне оптужбе и монтиране поступке, поготово ако је то у сусрет изборима и у циљу изборне кампање ДПС-а. Из тога произилази да је и даље „по закону“ не предузимати ништа према онима који су деценијама пљачкали Црну Гору и њене ресурсе, као и да је „у складу са законом“ пружати им заштиту од кривичног гоњења и кривичне одговорности - каже Бојовић.

Бојовић истиче да грађани с правом изражавају незадовољство и забринутост што у демонтажи безбедносног и правосудног система нема довољно жустрине, агилности и ефикасности, што сваким даном користе представници, на изборима поражене, криминогене структуре унутар ДПС-а.

-То се јасно види у сусрет изборима у Никшићу где кључне полуге и инструменти бившег режима за спровођење злоупотреба не само да нису одузете, већ је чињеница да нису нимало ограничене - закључује Бојовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)