ИМА ЛИ КРАЈА Мило опет оптужује СПЦ и Србију: "Доказано најопакији инструмент великоспрског национализма "

В.К./Борба

24. 01. 2021. у 13:12

ИМА ЛИ КРАЈА Мило опет оптужује СПЦ и Србију: Доказано најопакији инструмент великоспрског национализма

Фото Н. Мандић

МИЛО Ђукановић, лидер ДПС, на деветом партијском конгресу поново се обрушио на СПЦ, наводећи да је она уведена на политички терен у Црној Гори.

- Овог пута на политички терен у Црној Гори брутално је уведена у СПЦ као доказано најопакији инструмент великоспрског национализма подрстрекач, јатак и адвокат најмоструозније геноцида у Европи новијег доба, навео је Ђукановић, додајући да је СПЦ "наводно бранила угрожене светиње".

- Иако је покушавала да задржи незаконито присвојену имовину, коју су градили црногорска држава и грађани, казао је Ђукановић.

- И Србија се укључила у одбрану, наводно угрожених Срба у Црној Гори, па се сада брину и за изборе у Никшићу и попис. Сложена су искушења кроз која Црна Гора пролази, а одговор мора бити никада храбрији са јасном стратегијом. На великодржавни српски национализам морамо одговорити снагом наше државе и црногорским друштвом грађана, а не национализмима мултетничке Црне Горе - навео је Ђукановић.

Како је додао, ДПС је прихватио изборни резултат којем је допринела и “манипулација верским осећањима” и отворени хибридни рат.

- Било је разних и других притисака којима овог пута нисмо успели да се одупремо - рекао је Ђукановић.

У новој већини је каже коалиција која служи интересима других држава, првенствено оних које својатају Црну Гору и виде је као део “српског света”, а глобално и као део “руског света”.

Такође, Ђукановић у осврту на суседске односе у региону, оптужио је Србију да нису хтели да буду само суседи, већ и домаћини у Црној Гори.

- Ми смо снага наше државе. После 30 година требало је да ДПС оде у опозицију па да парламентарна мањина призна резултате избора и покаже да поштује изборну вољу грађана -  рекао је Ђукановић

Променама у врху ће, како очекује, одговорити очекивања бирача и наставити борбу за вредности којима су посветили живот.

Казао је и да је Србија у одбрани “угроженог српства врло заитересована за изборе у Никшићу и попис”.

- И представници међународне заједнице били су забринути за верске слободе уместо да препознају СПЦ као алатку малигног утицаја на европске вредности”.

Председник ДПС-а каже да је: - Српска православна црква је најопакији инструмент великосрпског национализма, подстрекач најмонстурознијег геноцида.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (55)

Bata

24.01.2021. 14:50

Pitam Djukanovica ,otkud on zna da su Crnogorci zidali crkve i manastire po CG! Da nama svima pokaze racune,priznanice ,tapije gde stoji upisano ime prezime i narodnost,nacija koja daje prilog zabizgrasnju manastarira Moraca,Vasilija Ostroskog itd. Ovakve izjave su ocit primer demagogije,zasto jer pokusava da prisvoji nesto tudje na osnovu niceg,dokaza,i jos se buni kada mu traze dokaz o toj izjavi i naravno po oprobanom modelu optizi Srbe,samo Srbe i SPC. Ti mamastiri pripadaju narodu CrneGore a ne drzavi CrnojGori.

Goran

24.01.2021. 15:44

Наравно је да сви Црби на Балкану треба да су заинтересовани за попис у Црној Гори. Морамо да се ангажујемо да се по први пут после II светског рата, дакле први пут после 75 година одржи слободан попис грађана у ЦГ. Узгред буди речено зеленаши су сви до једног били Срби, и борили се за идеје (на жалост веома лоше идеје) српког краља Црне Горе, Николе. Време је да се Бјелаши и зеленаши помире и да се сви до једног на попису изјасне онако како су им се дедови изјашњавали, као Срби.

Sasa

24.01.2021. 17:07

Milo ajmo malo priče o tome šta si uradio za Crnu Goru, crnogorski narod posebno u doba Korone....sem prazne kase,sunovrata ekonomije i bezočnog ličnog bogaćenja ništa mi drugo ne pada na pamet Inače iskompleksirane osobe sa dijagnozom psihopate leče se,ali teško. .

Ivana

24.01.2021. 17:52

Milo Đukanović krši Ustav Crne Gore on je čovek koji mrzi Srbe, radi protiv interesa srpskog naroda. Milo Đukanović je zaista uništio svoj narod u Crnoj Gori i još uvek nije potpisao zakon o slobodi veroispoovesti. Srbi nemaju pravo na svoju veru, jezik i kulturu. jedva čekam da ga građani DPS oteraju sa svih lokalnih samouprava u Crnoj Gori. DPS je stranka bandita.

Branka Met

24.01.2021. 23:33

Ja razumem knjaza Mila. Mora da odradi ono što se nekome obavezao da bi ga ostavili još neko vreme da uživa u plenu tridesetogodišnje vladavine. Sva materijalna bogatstva koja je stekao očuvaće prodajom svog obraza, poslušnim odrađivanjem zadataka svojih naredbodavaca, pljuvanjem po korenima i SPC, stvaranjem neke Dedeićeve sekte i ko zna čime. Od velikog Miloševićevca postade fašista, a da nije ni trepnuo. Zato, još malo i pustiće ga ti isti nalogodavci niz vodu, kao i sve bedne plaćenike. Ostaće upamćen kao srebroljubac, nekarakter, izdajica i najgori neprijatelj svome rodu. Bljak!