ГРАФИТИ - ЧИН ИЗ КУХИЊА ДПС: Председник Општине Беране осудио вандализам у МЗ Долац (ФОТО)

М.С.

24. 01. 2021. у 10:58

ГРАФИТИ - ЧИН ИЗ КУХИЊА ДПС: Председник Општине Беране осудио вандализам у МЗ Долац (ФОТО)

Фото: М.С.

ОПШТИНА Беране најоштрије осуђује графите, увредљиве садржине, који су исписани на зиду напуштене зграде у месној заједници Долац, у Беранама.

Са најдубљим презиром и неодобравањем доживљавамо ширење оваквих наручених порука мржње које долазе из добро познатих кухиња ДПС-а пред данашњи конгрес ове партије.

Ово је у недељу саопштио председник општине Беране Драгослав Шћекић, после "открића" о графитима обелодањеног у режимским медијима.

- Понавља се исти сценарио од 30. августа 2020. године, пред парламентарне изборе, када су током ноћи исписани увредљиви графити у насељима где претежно живе наши суграђани, комшије и пријатељи Бошњаци и Муслимани - тврди градоначелник Берана, уз констатацију да се " и овога пута се ради о још једном њиховом узалудном покушају изазивања међунационалних тензија, по већ опробаном сценарију из 90-тих година, али им то Беране, као што није ни тада, неће ни сада дозволити".

- Овакав потез је доказ да су структуре тајних служби и даље под контролом бившег режима. Апелујемо на директора АНБ-а да се под хитно смене сви делови ДПС хоботнице. У Беранама нема места за екстремизам. Овај град не заслужује епитете које они покушавају да наметну и не толерише покушај шовинизма по разним основама. Овај срамни чин, усмерен против достојанства сваког грађанина, ни на који начин не може угрозити наше заједништво у Беранама, нити међунационално и верско поштовање - убеђен је Шћекић, који је позвао надлежне органе да налогодавци и починиоци овог срамног дела буду што прије пронађени и процесуирани.

- Будућност је отворена за људе који су за мир, стабилност, напредак, разумевање и сарадњу. Такви су грађани Берана - саопштио је председник општине Беране Драгослав Шћекић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)