АНКЕТНИ ОДБОР РУШИ ЂУКАНОВИЋА: Најава посланика ДФ у Скупштини Црне Горе Милана Кнежевића

М. СЕКУЛОВИЋ

23. 01. 2021. у 12:48

АНКЕТНИ ОДБОР РУШИ ЂУКАНОВИЋА: Најава посланика ДФ у Скупштини Црне Горе Милана Кнежевића

Фото В. К.

ЈУЧЕРАШЊИ наступ Мила Ђукановића у којем је елаборирао друштвено-политичку ситуацију у Црној Гори с посебним акцентом на Демократски фронт у Скупштини и кохабитацију који се показује као метод деловања, је била нервоза јер ће ДФ иницирати сазивање ванредне седнице с посебним тачкама дневног реда које се односе на Законе о председнику државе, законе о парламентарној истрази и о одбрани, рекао је председник Одбора за одбрану и безбедност и посланик Демократског фронта Милан Кнежевић.

- Доношењем Закона о парламентарној истрази, створиће се услови за формирање Анкетних одбора сходно страначкој заступљености у Скупштини, и то значи да ћемо формирати Анкетни одбор да се испитају сви наводи Душка Кнежевића - додао је у суботу на конференцији за штампу Кнежевић, најављујући испитивање тврдњи о пореклу новцу којим је саграђена “ничија кућа”, ''инвеститору'', а биће истражени и рачуни Мила Ђукановића и кредит код Пиреус банке од преко 1.5 милион евра!

Анкетни одбор ће се бавити и активностима Специјалног државног тужилаштва, који је могло да овори кастоди рачуне Ђукановића, а због чега то није урадило, биће предмет рада Анкетног одбора. На његову седницу ће морати да дођу и Мило Ђукановић и специјални државни тужилац Миливоје Катнић, казао је Кнежевић, који је нагласио да ће се Анкетни одбор бавити и Ђукановићевом улогом у стечају у КАП, аферама у приватизацији Телекома и афером А2А, везаном за учешће меле фирме у Италији у приваатизацији ЕПЦГ...

Анкетни одбор ће се залагати да се открију пословне везе између Ђукановића и бившег премијера Малте Џозефа Муската, који је осумњичен за умјешаност у убиство новинарке КАруана Дафне, која је истраживала сумњиво учешће фирми са Малте и политичара из ове земље у градњи ветроелектрана на Можури, између Бара и Улциња.

- Бавићемо се и тиме како су браћа Ђукановић скинули новац са рачуна Атлас банке и пренели их на Прву банку, а ја питам Ђукановића је ли обавестио НАТО партнере са којим истакнутим Русима се сретао 2018. године.

Кнежевић је показао спремност да помогне премијеру Здравку Кривокапићу у решењу кризе поводом опозива седам амбасадора, што је Ђукановић глатко одбио.

- По уставу и закону спољну политику води премијер, а Ђукановић је послао поруку да неће урадити ништа од оног што је тражио Кривокапић. Како ће се та криза разрешити то зна Кривокапић, ја знам како бих то решио, казао је Кнежевић, који је био јасан поводом протеривања амбасадора Републике Србије у Црној гори Владимира Божовића.

- Довољно је да министар спољних послова по истом принципу као што је Србија поништила повлачење Тарзана Милошевића поништи одлуку за Божовића и поништи документ који је потписан о протеривању Божовића - био је децидан Божовић, који је поручио бившим властима да ће бити испитан случај од пребациваања неколико дестина аутоматских пушака из касарне у Никшићу у војну касарну у Подгорици и то два дана пред парламентарне изборе у Црној Гори, одржане 30 августа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)