ЈОШ ЈЕДНА ПОЧАСТ СТРАДАЛИМ ПУТНИЦИМА: У Бијелом Пољу обележена годишњица железничк несреће

М.С.

22. 01. 2021. у 20:55

ЈОШ ЈЕДНА ПОЧАСТ СТРАДАЛИМ ПУТНИЦИМА: У Бијелом Пољу обележена годишњица железничк несреће

Фото: Општина Бијело Поље

ПОЛАГАЊЕМ венаца, родбина, грађани и рукводство општине Бијело Поље још једном су у петак одали почаст жртвама најтеже железничке несреће у Црној Гори у којој је погинуло 47 особа.

Најтежа железничка несрећа у Црној Гори догодила се 23 јануара 2006. године на Биочу, десетак километара од Подгорице, где је погинуло 47, а повређено више од 220 путника.

Председник НВО “Воз непребола“ Горан Војиновић казао је да нажалост, као и претходних година, остају без одговора, односно реакције надлежних институција, што би, по његовом мишљењу довело до обнављања судског процеса и откривања истине о „возу смрти“.

-Хвала што сте свих ових година са нама, памтимо и бескрајно поштујемо, казао је Војиновић, захваливши се свима ''који им својим разумевањем и подршком уливају снагу да истрају у својој намери да дођу до истине''.

Венац су у име Општине Бијело Поље положили су председник Петар Смоловић, потпредседник Нермин Бећировић и председница Скупштине општине Немша Омерхоџић.

До нечувене трагедије дошло је када је локални електромоторни воз, који је саобраћао од Бијелог Поља до Подгорице и Бара, у близини места Биоче, на изласку из тунела, исклизнуо из шина и сва четири вагона се сурвала у провалију.

Међу погинулим путницима више од половине је било из Бијелог Поља. У знак сећања на њих, у Градском парку, у самом центру града, подигнут је споменик на којем су уклесана имена свих страдалих путника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)