ТАЈ ЦРТЕЖ ЈЕ ГРОТЕСКНИ ДЕО ЦРНЕ ГОРЕ: Председник Херцег Новог осудио увредљиву карикатуру министарке Весне Братић

В.В.

22. 01. 2021. у 20:44

ТАЈ ЦРТЕЖ ЈЕ ГРОТЕСКНИ ДЕО ЦРНЕ ГОРЕ: Председник Херцег Новог осудио увредљиву карикатуру министарке Весне Братић

Фото: В. Вујновић

НАЈОШТРИЈУ осуду због увредљиве карикатуре министарке просвете, науке, културе и спорта Весне Братић која кружи друштвеним мрежама, упутио је председник Херцег Новог, Стеван Катић.

-Ситуација коју доживљава министарка Братић представља највулгарнији начин малтретирања, покушај повреде части и угледа и сајбер злостављање. Ова карикатура није само увреда за министарску Братић, већ и за Цркву и све вернике, дакле већински део становништва Херцег Новог и целе Црне Горе, поручио је Катић и додао да сатира, као књижевни израз, може бити добро оруђе да се укаже на друштвене аномалије, али су спорна карикатура, као и аутор исте, оманули и изазвали једино „осећај гађења код готово сваког грађанина."

-Овај цртеж одражава карикатурни и гротескни део Црне Горе. Сви који су на било који начин учествовали у његовом креирању и дељењу припадају трулом систему вредности којем мора доћи крај, уверен је Катић.

Његова порука је и да достојанство сваког грађанина и грађанке Црне Горе мора бити заштићено, а слобода говора не сме бити оправдање за примитивне иступе појединаца, који својим (не)делима понижавају и омаловажавају суграђане.

- Морамо тежити заједници у којој нема места за мизогинију и сексизам, која ће увек осудити овакве „уметничке изразе" као неадекватан и нецивилизован приказ става или мишљења аутора, поручио је председник Катић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)