ЖУТО МОРЕ У ДОБРОЈ ВОДИ: Инвеститор из Швајцарске гради хотел са пет звездица и купалиште (ФОТО)

Б. Дабић

21. 01. 2021. у 17:03

ЖУТО МОРЕ У  ДОБРОЈ ВОДИ: Инвеститор из Швајцарске гради хотел са пет звездица и купалиште (ФОТО)

Фото: Б. Дабић

ОВИХ дана Барска ривијера, у Доброј Води “добила” је жуто море. Изградња хотела са пет звездица на Малом Пијеску изазвала је негодовање житеља овог насеља након што су машине “загазиле” у море из кога багерима извлаче камен који камиони превозе до вишеспратног објекта доведеног у фази грубих грађевиснких радова.

Заступник фирме “Мадам Палаце” Сахрет Хајдарпашић тврди  је да је урађена Студија заштите животне средине и да се ова фирма труди  да све активности реализује у складу са правилима струке и прописаним техничким стандардима.

Плажа је у надлежности ЈП Морско добро чија је служба контроле данас обишла терен. Да ли се ради према пројектном задатку. у складу  са  Студијом заштите  животне средине  током  изградње купалишта  треба да утвди   Инспекција за заштиту простора. 

-Према пројектном задатку вади  се камен из средишњег дела плаже. Након што буде препран,  самлевен вратићемо га на плажу. Плажа ће бити завршена до маја, казао је Хајдарпашић који је мишљења да у овом послу није било несавесног рада. 

Инвеститор је, каже  Хајдарпашић, човек из Швајцарске који на овој локацији хоће да направи квалитет, а неће да наруши екосистем. 

-Уколико се покаже супротно, реаговаћемо на адекватан начин, казао је Хајдарпашић.

Држављанин Холандије Цорнеел Спил који пет година живи  на Малом Пијеску, када је видио   жуто  море помислио је “катастрофа”. 

-У Холандији за све треба дозвола. На оваквом мјесту у Холандији не верујем да би се овако могло радити, мишљења је Спил додајући да  му је речено да имју дозволу.

- Када су добијали  дозволу  надам се да су узели у обзир и утицај на животну средину.

Из Морског добра саопштено  је да је ово предузеће, са предузећем “Мадам Палаце”, склопило уговор за уређење и изградњу обале.

Представница Морског добра Нинослава Нововић из Службе контроле обишла је терен, сачинила записник и упутила га Инспекцији за заштиту простора, која треба да утврди да ли се радови на Малом Пијеску реализују  у складу са уговором и законом.

Инвеститор будућег хотела са пет звездица Мирсад Рамчиловић из Швајцарске. Објекат је ослобођен плаћања комуналија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)