НАНОСИ СНЕГА ВИСИНЕ 1,5 МЕТАР: Крај драме на Бјеласици, снежне блокаде после три недеље ослобођен сточар и његова породица (ФОТО)

М. С.

21. 01. 2021. у 16:57

НАНОСИ СНЕГА ВИСИНЕ 1,5 МЕТАР: Крај драме на Бјеласици, снежне блокаде после три недеље ослобођен сточар и његова породица (ФОТО)

Фото: Општина Беране

ЗОРАН Обрадовић, који са супругом и унуком живи на катуништу Пешића рупе на планини Бјеласица, гајећи стада од 100 оваца и 50 коза, ослобођен је скоро тронедељне снежне блокаде.

Кроз сметове висине 1,5 метар, до њега су захваљујући снажној машини и пожртвовању, после вишечасовног пробоја стигли радници Агенције за изградњу и развој Општине Беране. „Сигнал“ им је дат из општинског Секретаријата за пољопривреду, туризам и водопривреду.

- Било је јако тешко. На појединим местима где је било простора да се склони снег у страну пут је очишћен, али где није било могућности за то, направљена је стаза - каже за Новости помоћник у Секретаријату за пољопривреду, туризам и водопривреду Општине Беране Милутин Мићовић, који је руководио овом акцијом.- Обрадовићи имају велико стадо, а невоља је што је сено за овце и козе на Јеловици, четири километра од места на коме живе ти вредни људи, који су имали хране за себе за наредних месец дана. Наравно да ћемо им помоћи, колико год будемо могли, без обзира што ће бити тешко допремити сено до катуништа, коме се сада може прићи са главног пута, каже Мићовић, али и дому још једне породице која живи у близини.

Захвалан је ослобођени сточар.

- Показало се да има људи који мисле на нас који тешком муком зарађујемо за живот. Хвала и Општини и људима из Агенције - казао је на поздраву са екипом која је до његовог катуништа пробила пут, Зоран Обрадовић, који горе у недрима Бјеласице проводи ко зна коју по реду зиму, бринући о свом стаду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)