ПОСТИГНУТ ДОГОВОР: Кинеска вакцина стиже у Црну Гору

В.Кадић

19. 01. 2021. у 18:14

ЦРНА Гора ће крајем јануара добити довољне количине Синофармове вакцине против коронавируса.

ПОСТИГНУТ ДОГОВОР: Кинеска вакцина стиже у Црну Гору

Фото архива

То је резултат договора на састанку између представника ове кинеске компаније и министарке здравља Црне Горе Јелене Боровинић Бојовић.

- Министарка је током онлине састанка захвалила кинеским партнерима на ажурности и бризи коју су показали током интензивних преговора у претходном периоду, а који су резултирали коначним договором да у Црну Гору у најскоријем року Синофарм испоручи респектабилне количине вакцине која ће бити доступна црногорским грађанима- саопштавају из Министарства, истичући да су у завршној фази билатерални преговори са другим произвођачима вакцина против коронавируса.

-И остаје при раније изреченом ставу да ће прва вакцина којом ће започети имунизација у Црној Гори бити са европским сертификатом, те да се ради о Фајзеровој вакцини. Такође, настављен је дијалог који наша земља има и у оквиру ЦОВАX иницијативе, тако да ће црногорски грађани имати на располагању довољне количине вакцина како би имунизација против СарсЦов2 инфекције била на високом нивоу- закључује се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)