АНДРИЈА МАНДИЋ УПОЗОРАВА: Све би било другачије да је Амфилохије жив - Црна Гора се налази у великој кризи!

Танјуг

19. 01. 2021. у 17:57

ПРЕДСЕДНИК Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта (ДФ), чланице владајуће већине у црногорском парламенту, Андрија Мандић, изјавио је да добри односи са Србијом треба да буду приоритет сваке владе Црне Горе, јер, како истиче, не зна кога то другог у региону та држава има као важнијег, искреног и историјског савезника.

АНДРИЈА МАНДИЋ УПОЗОРАВА: Све би било другачије да је Амфилохије жив - Црна Гора се налази у великој кризи!

Андрија Мандић / Фото Танјуг

Он је у интервјуу за подгорички портал Борба рекао да ће ДФ свакако вршити притисак на владу да до побољшања тих односа дође што пре, јер је то у интересу свих грађана Црне Горе.

- Добри односи са Србијом треба да буду апсолутни приоритет. Влада Црне Горе, која води унутрашњу и спољашну политику, нема логично објашњење зашто већ није реализовала кључно изборно обећање, а то је изградња најбољих могућих односа са Србијом - каже Мандић.

- Наши односи, нажалост, се не поправљају глупим и безразложним протеривањем амбасадора Србије из Црне Горе и недозвољавањем његовог повратка, нити хамлетовским дилемама типа: да ли су новој влади, коју је доминатно изгласао српски народ Црне Горе, политика и интереси приштинских сепаратиста ближи од политике Србијe - додао је Мандић.

Он је истакао да би од добрих односа са Србијом највише користи имала Црна Гора, а посебно на економском плану.

- У том смислу, неопходан предуслов за опоравак нашег туризма, уготитељства, саобраћаја и других важних економских сектора јесте хитно побољшање политичких односа Црне Горе са Србијом - рекао је Мандић.

Црна Гора се, према његовим речима, налази у највећој друштвеној кризи, јер од времена хиперинфлације није било горе ситуације у економији те државе до сада.

- Црна Гора ће на крају године имати један од најлошијих резултата по питању БДП-а у Европи, више од 17 одсто пада. Јавни дуг је достигао 100 одсто БДП-а. Стопа незапослености је достигла готово 20 одсто још у трећем кварталу прошле године. Приход од сектора туризма су за 88 одсто нижи у 2020. у односу на 2019. годину - рекао је Мандић.

Мандић каже да би све било много другачије да је митрополит црногорско-приморски Амфилохије жив.

Нема сумње, истакао је, да је митрополит Амфилохије имао најбоље намере када је предложио да Здравко Кривокапић води владу, али је он, такође, добро знао да та влада мора да има снажну подршку политичких странака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)