ДОГОВОР У ПОДГОРИЦИ: Мило ће потписати све законе! Кривокапић реферисао амбасадорки САД

В. К.

15. 01. 2021. у 19:22

ДОГОВОР У ПОДГОРИЦИ: Мило ће потписати све законе! Кривокапић реферисао амбасадорки САД

Фото: Председништво ЦГ

ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић ће потписати све законе које Скупштина Црне Горе поново усвоји 20. јануара, укључујући и Закон о слободи вероисповести, док ће његова Демократска партија социјалиста пред Уставним судом покренути питање уставности тог правног акта који је прошле године због спорних одредаба изазвао општенародни бунт који је 30. августа довео до пада његовог режима.

Ово је, према незваничним сазнањима "Новости", Ђукановић саопштио на састанку који је премијер Здравко Кривокапић организовао са њим, шефом парламента Алексом Бечићем и потпредседником Владе Дританом Абазовићем.

Више од два сата је трајао састанак у згради Владе на ком се, без присуства представника медија, расправљало о кохабитацији, опозиву седам амбасадора и функционисању Савета за одбрану и безбедност.

Према нашим сазнањима, што се тиче смена у Војсци Црне Горе, договорено је да то питање мора бити решено дијалогом и на седници Савета за одбрану и безбедност, док ће се питање опозива амбасадора решавати "у ходу" дијалогом премијера и председника државе.

Након састанка је кратко саопштено да је исказана спремност "да се већом иницијативношћу за сарадњу и конструктивношћу у дијалогу унапређују и стварају услови да имамо модел кохабитације који ће водити ефикаснијем функционисању власти и доприносити квалитетнијем легитимисању Црне Горе и њене демократије у међународној јавности."

Мило Ђукановић је након пораза 30. августа, упркос најави да очекује кохабитацију са новом влашћу, у међувремену стопирао неке врло важне потезе Владе. Од одбијања да потпише више закона, опозива амбасадора, до смене челних људи Војске Црне Горе.

ПАРТНЕРСТВО СА АМЕРИКОМ

Неколико сати пре састанка премијер Здравко Кривокапић упознао је америчку амбасадорку Џуди Рајзинг Рајнке са функционисањем кохабитације, као и са одлуком Владе о опозиву седам амбасадора, објављено је на "Твитеру" Владе Црне Горе.

- Остаћемо посвећени партнерству са САД, чија подршка је веома значајна за Црну Гору - навео је Кривокапић на "Твитеру".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Jovo

16.01.2021. 09:33

Apsolutna politicka pobjeda djukanovica, I nije bilo tesko obzirom da je sve uradio u skladu sa ustavom, Nova vlast mora da koristi znanje prethodnika jer drzavni interes se sprovodi ucenjem na tudjim a ne na svojim greskama, Ne bi bilo lose da malo skala min. Leposavic, neskroman arogantan a vrlo upitnog znanja