КРУЗЕР ТАНКОВАО ГОРИВО НА СИЦИЛИЈИ: Вратио се у распрему у луку Бар

Б.Дабић

15. 01. 2021. у 12:41

КРУЗЕР ТАНКОВАО ГОРИВО НА СИЦИЛИЈИ: Вратио се у распрему у луку Бар

Фото Б.Дабић

НАКОН што је на Сицилији танковао гориво јутрос се у луку Бар вратио крузер “Норвегиан Спирит“ и поново почиње распрему на гату Порт оф Адриа у трајању од 91 дан. На овом крузеру је 1.114 чланова посаде.

На основу захтева бродара Лучка капетанија Бар издала је претходну сагласност којом ПоА одобрава распрему брода.

Новостима је у ПоА потврђено да је бродар задовољан условима које имају у црногорској луци и због тога наставаљу распрему у Бару(до првог ангажовања на орагнизованом путовању за путнике).

Подсетимо, након што је 9.јанура крузер напустио луку Бар у јавности се појавила информација да “због неспремности Директората за ванредне ситуације МУП-а да изда формалну сагласност за снабдевање тог брода горивом директно из аутоцистерни док борави на везу на оперативној обали у делу луке Бар, крузер “Норвегиан Спирит“ прекинуо је прошлог викенда распрему у Црној Гори. Тиме је Црна Гора и део њене привреде изгубио прилику да само од тог брода, до априла месеца колико је било првобитно планирано да „Норвегиан Спирит“ остане у Црној Гори, приходује између пет и шест милиона евра”.

Из Дикректората су саопштили да због важећих законских прописа нису могли изаћи у сусрт власнику крузера да се том броду дозволи узумање горива директно из аутоцистерни док борави на везу на оперативној обали ПоА у акваторујуму луке Бар.

“Норвегиан Спирит“, брод од 75.904 бруто тоне, припада америчко-норвешкој компанији Норвегиан Круз Лине (НЦЛ) и у Бар је на распрему упловио 24. новембра.

Крузер је  дуг 269 и широк 32,3 метра у Бару се око подне везао на гат 2 компаније “Порт оф Адриа“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)