ДФ РАЗОТКРИВА ПОДВАЛУ: Ево шта се крије иза „борбе за професионализацију” у Црној Гори

В. К.

14. 01. 2021. у 15:34

ПОД паролом борбе за професионализацију крије се намера да се заштите свачији интереси осим права и интереса народа који је донео слободу и победу на изборима 30.августа.

ДФ РАЗОТКРИВА ПОДВАЛУ: Ево шта се крије иза „борбе за професионализацију” у Црној Гори

Фото: За будућност Црне Горе

Они који проливају крокодилске сузе за „стручњацима“ из производње диктаторске режима ДПС-а, заправо настоје да се задржи статус кво и настави политика која је поражена на изборима. Гласно се унапред заговара да на неким замишљеним будућим руководним местима треба управо да буду људи који већ увелико раде у систему, што ће рећи они које је „терен“ давно препознао, јер другачије нико није ни могао да добије улазницу у неки државни орган, предузеће или другу институцију.

Унапред се, изгледа, зна да ако у било ком делу државне власти, на било ком конкурсу, помоле нос политички представници већине грађана или било ко од самих тих грађана, упркос факултетским дипломама, магистарским и докторским звањима, годинама професионалног ангажмана, они ће сигурно бити мање “стручни“ од сваког ДПС-овог запосленика, саопштила је Симонида Кордић, посланица Демократског фронта, додајући да приликом формирања Владе није уопште заговарано поштовање Устава и заштита демократије и изборне воље грађана.

- И тада је професионализација била изговор да се из Владе изгурају представници већине грађана, али при том нису постављана сувишна  питања о стручности кандидата који немају ни дан политичког искуства, ни минимум политичког знања за обављање, по Уставу и законима, искључиво политичких послова. С друге стране, нису закукали ни зато што, авај, један од ретких чланова Владе са политичким стажом нема ни дан искуства у пословима безбедности којима управља. Очито је да је ова оркестрирана забринутост само брига за одржавање кадрова  ДПС-а на руководећим местима по било коју цену и са критеријумима који се, по добром старом обичају бившег режима, мењају по потреби, тако да оправдају сваког ко је подобан, а да елиминишу свакога ко није, а то су, гле чуда, баш увек представници народне већине. Ако је судити по подигнутој халабуци, за народ и његову политичку вољу не треба да буде места ни “по дубини ни по висини” - закључује Симонида Кордић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)